03 sep 2016 06:00

03 sep 2016 06:00

Varför inte sälja lokal ekologisk mjölk?

EKOLOGISKT

”Vi älskar ekologisk mat” säger Ica och Coop i sina reklamannonser, och Coop berättar även om en stor undersökning de har gjort, som visar på vilket dåligt sätt våra kroppar påverkas av icke ekologisk mat. Och att man helst ska välja ekologiska produkter.

Samtidigt så väljer Ica Maxi, Coop Extra och Coop Forum i Skövde att börja sälja icke ekologisk mjölk från Esbjörntorp i Värsås. Då undrar jag; varför finns då inte ett likadant ekologiskt alternativ, med tanke på att en gård strax utanför Skövde producerar ekologisk mjölk?

Som kund känner jag mig sviken, och allt prat om ekologisk mat känns som tomma ord. Dessutom förstår jag inte varför man inte stödjer en lokal ekologisk producent också om man nu vill stödja lokala gårdar. Känns trist...

Besviken kund

Samtidigt så väljer Ica Maxi, Coop Extra och Coop Forum i Skövde att börja sälja icke ekologisk mjölk från Esbjörntorp i Värsås. Då undrar jag; varför finns då inte ett likadant ekologiskt alternativ, med tanke på att en gård strax utanför Skövde producerar ekologisk mjölk?

Som kund känner jag mig sviken, och allt prat om ekologisk mat känns som tomma ord. Dessutom förstår jag inte varför man inte stödjer en lokal ekologisk producent också om man nu vill stödja lokala gårdar. Känns trist...

Besviken kund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.