06 sep 2016 06:00

06 sep 2016 06:00

Fria bussresor från 65 år är möjligt

GRATIS KOLLEKTIVTRAFIK

PRO hade tidigare ett krav om fria bussresor från 65 år. Men en sådan åtgärd skulle bli för dyr och då ändrade vi kravbilden till 70 år. Nu säger Leif Walterum (C) att detta inte är möjligt (SLA 31/8). Då återstår bara ett krav; fria bussresor från 65 år, för detta är fullt möjligt.

Göteborg och Borås har fria bussresor från 65 år, visserligen med vissa begränsningar då man får åka, främst under rusningstid. Samma tider kan självfallet även gälla för Skövde.

Leif Walterum (C) skriver i ett svar till mig att det inte finns några resurser avsatta i budget för 2017–2019. Då finns det stora möjligheter att omprioritera och hämta budgetmedel från de överskott från tidigare år och som finns i ladorna.

Leif Walterum (C); Du har nu möjlighet att visa om din politiska vilja finns att göra förändringar till förmån för alla pensionärer i Skövde. Det går inte att bara säga att det inte går. Det går visst, om den politiska viljan finns!

I valrörelsen lovar alla partier guld och gröna skogar. Nu har du och Centern tillsammans med övriga partier chans att visa att ni menar verklighet och att det inte bara är munväder i en valrörelse.

Bengt Sjökvist

ordförande PRO Skövde

Göteborg och Borås har fria bussresor från 65 år, visserligen med vissa begränsningar då man får åka, främst under rusningstid. Samma tider kan självfallet även gälla för Skövde.

Leif Walterum (C) skriver i ett svar till mig att det inte finns några resurser avsatta i budget för 2017–2019. Då finns det stora möjligheter att omprioritera och hämta budgetmedel från de överskott från tidigare år och som finns i ladorna.

Leif Walterum (C); Du har nu möjlighet att visa om din politiska vilja finns att göra förändringar till förmån för alla pensionärer i Skövde. Det går inte att bara säga att det inte går. Det går visst, om den politiska viljan finns!

I valrörelsen lovar alla partier guld och gröna skogar. Nu har du och Centern tillsammans med övriga partier chans att visa att ni menar verklighet och att det inte bara är munväder i en valrörelse.

Bengt Sjökvist

ordförande PRO Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.