06 sep 2016 06:00

06 sep 2016 06:00

Ta inte bort den varma maten

KARLSBORG

Vi bor i Karlsborg och har under några sommarveckor haft förmånen att använda oss av tjänsten att få middagsmat levererad från kommunen.

Varje dag, även lördag–söndag, har det kommit någon från hemtjänsten och levererat varm, god, vällagad mat med ett glatt; smaklig måltid! Snabba besök, javisst, men vi är många som börjar bli hungriga och väntar på flickorna (ja, det var bara flickor) men personalen har ändå fått en inblick i hur vi mår just idag.

Tack storköket Haganäset, hemtjänstpersonalen och inte minst Karlsborgs kommun. Ta inte bort denna tjänst, skulle ekonomin kärva – ta hellre någon mer krona betalt än ändra på något.

Kyld mat i kylskåpet i sju dagar – nej tack! Vem kollar temperaturen i de gamlas kylskåp, säkert mer än +8 grader? Vi äldre öppnar ofta kylskåpet för att kolla om det finns någon godbit eller tar ett glas mjölk etcetera. Finns det inga hälsoinspektörer i kommunerna längre?

Tack för ordet.

Margareta

Varje dag, även lördag–söndag, har det kommit någon från hemtjänsten och levererat varm, god, vällagad mat med ett glatt; smaklig måltid! Snabba besök, javisst, men vi är många som börjar bli hungriga och väntar på flickorna (ja, det var bara flickor) men personalen har ändå fått en inblick i hur vi mår just idag.

Tack storköket Haganäset, hemtjänstpersonalen och inte minst Karlsborgs kommun. Ta inte bort denna tjänst, skulle ekonomin kärva – ta hellre någon mer krona betalt än ändra på något.

Kyld mat i kylskåpet i sju dagar – nej tack! Vem kollar temperaturen i de gamlas kylskåp, säkert mer än +8 grader? Vi äldre öppnar ofta kylskåpet för att kolla om det finns någon godbit eller tar ett glas mjölk etcetera. Finns det inga hälsoinspektörer i kommunerna längre?

Tack för ordet.

Margareta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.