09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

Anställ en p-vakt på heltid

TIBRO

Såg Kalla Fakta på tv om felparkerare i svenska städer, ”vilken inkomstkälla för kommuner” och fick mig en tankeställare om parkeringen i Tibro centrum, vad vi Tibrobor har gått miste om.

Sen ombyggnaden av ”lilla torget” parkerar folk precis som de vill, helst på vänster sida vid Frydéns så nära bankomaten som möjligt, vilket är förbjudet. Har tidigare påpekat detta och fick till svar efter ett tag att kommunen hade anlitat parkeringsvakter från Skövde, men de har tydligen aldrig hittat hit, för det finns ingen som har sett dem och jag har aldrig hört någon som ”åkt fast”.

Tillbaka till Kalla Fakta, där sas att Stockholms kommun budgeterade med 330 miljoner per år 2015 men fick in 389 miljoner i p-böter. Nu är Tibro inte riktigt så stort, men alla ”bäckar små”.

Mitt förslag; anställ en p-vakt på heltid som jobbar dagligen från morgon till kväll, alla dagar i veckan, och vi får ett stort tillskott i kommunkassan och det finns väl ingen kommunalpolitiker eller Tibrobo som tackar nej till?

PS. Har det över huvet taget kommit in några p-böter till kommunen? I så fall, visa de siffrorna i SLA.

Johnny Design

Sen ombyggnaden av ”lilla torget” parkerar folk precis som de vill, helst på vänster sida vid Frydéns så nära bankomaten som möjligt, vilket är förbjudet. Har tidigare påpekat detta och fick till svar efter ett tag att kommunen hade anlitat parkeringsvakter från Skövde, men de har tydligen aldrig hittat hit, för det finns ingen som har sett dem och jag har aldrig hört någon som ”åkt fast”.

Tillbaka till Kalla Fakta, där sas att Stockholms kommun budgeterade med 330 miljoner per år 2015 men fick in 389 miljoner i p-böter. Nu är Tibro inte riktigt så stort, men alla ”bäckar små”.

Mitt förslag; anställ en p-vakt på heltid som jobbar dagligen från morgon till kväll, alla dagar i veckan, och vi får ett stort tillskott i kommunkassan och det finns väl ingen kommunalpolitiker eller Tibrobo som tackar nej till?

PS. Har det över huvet taget kommit in några p-böter till kommunen? I så fall, visa de siffrorna i SLA.

Johnny Design

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.