10 sep 2016 06:00

10 sep 2016 06:00

Så kan bilköerna minskas

TRAFIK

Jag försöker igen med mitt förslag angående bilköerna i Skövde.

Gör filmarkeringar vid varje rondell på Vadsboleden som det är vid Badhusrondellen när man kommer söder ifrån. Vänster fil visar vänstersväng och höger fil visar rakt fram samt högersväng. Det underlättar betydligt för idag vet inte vissa hur man ska köra i en rondell, vissa blinkar åt alla håll, en del inte alls.

Bygg om den lilla rondellen vid Gustav Adolfsgatan–Vadsboleden så går det utmärkt att göra Vadsboleden tvåfilig. Ett exempel är när man åker från Maxi/Coop väster ut, där går två filer ihop till en. Inte undra på att det blir köer.

Sen har vi alla dessa busshållplatser som stoppar upp trafiken. Vid rusningstider står det bilar bakom och släpper ut massor med avgaser. Tomgångskörning som gäller en minut blir oftast två när man står bakom en buss. Mycket dåligt miljötänk av dessa planerare.

Tänk vad lätt det är med lite färg och sunt förnuft.

X3

Gör filmarkeringar vid varje rondell på Vadsboleden som det är vid Badhusrondellen när man kommer söder ifrån. Vänster fil visar vänstersväng och höger fil visar rakt fram samt högersväng. Det underlättar betydligt för idag vet inte vissa hur man ska köra i en rondell, vissa blinkar åt alla håll, en del inte alls.

Bygg om den lilla rondellen vid Gustav Adolfsgatan–Vadsboleden så går det utmärkt att göra Vadsboleden tvåfilig. Ett exempel är när man åker från Maxi/Coop väster ut, där går två filer ihop till en. Inte undra på att det blir köer.

Sen har vi alla dessa busshållplatser som stoppar upp trafiken. Vid rusningstider står det bilar bakom och släpper ut massor med avgaser. Tomgångskörning som gäller en minut blir oftast två när man står bakom en buss. Mycket dåligt miljötänk av dessa planerare.

Tänk vad lätt det är med lite färg och sunt förnuft.

X3

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.