13 sep 2016 06:00

13 sep 2016 06:00

Hindrar farliga omkörningar

Busshållplatser:

Replik till X3 om att minska bilköerna (SLA 10/3).

Anledningen till att busshållplatser runt om i Skövde har en killiknande utformning är för att göra trafiksituationen säkrare för de resenärer som reser med bussarna. Då finns det ingen möjlighet att komma om.

Jag åker dagligen buss och ser bilister som kör upp på trottoaren och på fel sida om refuger för att komma om, även taxiförare från de båda bolagen vi har i Skövde. Och de har inte en aning om någon är på väg ut framför eller bakom bussen.

Trafikbeteendet bland Skövdebilister verkar bara bli sämre och sämre. Havstena är ett exempel på hur en del blåser förbi bussarna vid skolstart för att lämna sina barn. Snart kan det nog hända en allvarlig olycka.

E

 

Anledningen till att busshållplatser runt om i Skövde har en killiknande utformning är för att göra trafiksituationen säkrare för de resenärer som reser med bussarna. Då finns det ingen möjlighet att komma om.

Jag åker dagligen buss och ser bilister som kör upp på trottoaren och på fel sida om refuger för att komma om, även taxiförare från de båda bolagen vi har i Skövde. Och de har inte en aning om någon är på väg ut framför eller bakom bussen.

Trafikbeteendet bland Skövdebilister verkar bara bli sämre och sämre. Havstena är ett exempel på hur en del blåser förbi bussarna vid skolstart för att lämna sina barn. Snart kan det nog hända en allvarlig olycka.

E

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.