13 sep 2016 06:00

13 sep 2016 06:00

Lögnen om Södra Ryd

Rydskolan:

Hur kan man lägga ner nästan en halv miljon kronor på att svärta ner Rydskolan och ett helt bostadsområde? Jag förstår att syftet med filmen är att man vill ha en stark person, som gillar utmaningar.

Det hade ju varit smart att skicka videon bara till de presumtiva rektorerna. Det är ovanligt korkat att lägga ut filmen på nätet, så att hela svenska folket får den felaktiga bilden av hur eländigt det är i Södra Ryd. Att man i efterhand lägger till en liten förklarande text om att det idag finns en fungerande F-6 skola påverkar ju inte den negativa bilden av området. Det finns mycket som är bra i Södra Ryd, människorna, närhet till naturen, barnvänligt, bra kommunikationer och så vidare.

Jag har bott i Södra Ryd i 40 år och med stolthet jobbat på Rydskolans högstadium lika länge. Jag trivdes väldigt bra med elever, föräldrar och kollegor. Rydskolan var till och med känd för den goda Rydsandan de första 20 åren. Sedan kom Göran Persson och förstörde den svenska skolan med kommunaliseringen och borgarna fortsatte sabotaget med det fria skolvalet. Detta kan man inte skylla Skövde kommun för.

Att det inte fanns några framtidsdrömmar på skolan känner jag inte alls igen. Dessutom har jag aldrig hört talas om att elever behövde poliseskort till skolan. Rydskolan har gett förutsättningar för många goda samhällsbyggare. Jag har själv tre barn, som gått på skolan och klarat sig utmärkt i livet.

De flesta som kritiserar och ser ner på Södra Ryd har knappast varit där, de vågar väl inte besöka detta mångkulturella område.

Jag avslutar med att travestera ett känt citat av Winston Churchill från andra världskriget: ”Sällan har så få förstört så mycket för så många.”

Bengt Franzén

Södra Ryd

Det hade ju varit smart att skicka videon bara till de presumtiva rektorerna. Det är ovanligt korkat att lägga ut filmen på nätet, så att hela svenska folket får den felaktiga bilden av hur eländigt det är i Södra Ryd. Att man i efterhand lägger till en liten förklarande text om att det idag finns en fungerande F-6 skola påverkar ju inte den negativa bilden av området. Det finns mycket som är bra i Södra Ryd, människorna, närhet till naturen, barnvänligt, bra kommunikationer och så vidare.

Jag har bott i Södra Ryd i 40 år och med stolthet jobbat på Rydskolans högstadium lika länge. Jag trivdes väldigt bra med elever, föräldrar och kollegor. Rydskolan var till och med känd för den goda Rydsandan de första 20 åren. Sedan kom Göran Persson och förstörde den svenska skolan med kommunaliseringen och borgarna fortsatte sabotaget med det fria skolvalet. Detta kan man inte skylla Skövde kommun för.

Att det inte fanns några framtidsdrömmar på skolan känner jag inte alls igen. Dessutom har jag aldrig hört talas om att elever behövde poliseskort till skolan. Rydskolan har gett förutsättningar för många goda samhällsbyggare. Jag har själv tre barn, som gått på skolan och klarat sig utmärkt i livet.

De flesta som kritiserar och ser ner på Södra Ryd har knappast varit där, de vågar väl inte besöka detta mångkulturella område.

Jag avslutar med att travestera ett känt citat av Winston Churchill från andra världskriget: ”Sällan har så få förstört så mycket för så många.”

Bengt Franzén

Södra Ryd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.