13 sep 2016 06:00

13 sep 2016 06:00

Vad tycker de andra partierna?

Gratis bussresor från 65:

Att detta skulle vara möjligt. Lite funderingar, är det bara Centern som sätter sig emot detta så borde det väl vara majoriteten som vinner? Få höra nu vad de andra partierna tycker.

För övrigt så vet jag av erfarenhet att det skulle göra livet lite lättare för många pensionärer som är aktiva och inte har råd att åka ut så ofta som de vill. Bussresor är inte precis billiga. Enkel resa kostar 24 kronor, om man har laddkort, och månadskort kostar 490 kronor. Själv har jag ingen bil och måste åka buss om jag ska ta mig till Skövde, bor i Skultorp, och det är inte alla månader som jag har råd att lösa månadskort eftersom jag tillhör kategorin kvinnor som är fattigpensionärer.

En aspekt till är att många äldre kanske borde sluta att köra bil för trafiksäkerhetens skull men fortsätter för att det är för dyrt att åka buss.

Tänk om och gör rätt!

Pensionär 72

 

För övrigt så vet jag av erfarenhet att det skulle göra livet lite lättare för många pensionärer som är aktiva och inte har råd att åka ut så ofta som de vill. Bussresor är inte precis billiga. Enkel resa kostar 24 kronor, om man har laddkort, och månadskort kostar 490 kronor. Själv har jag ingen bil och måste åka buss om jag ska ta mig till Skövde, bor i Skultorp, och det är inte alla månader som jag har råd att lösa månadskort eftersom jag tillhör kategorin kvinnor som är fattigpensionärer.

En aspekt till är att många äldre kanske borde sluta att köra bil för trafiksäkerhetens skull men fortsätter för att det är för dyrt att åka buss.

Tänk om och gör rätt!

Pensionär 72

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.