15 sep 2016 06:00

15 sep 2016 06:00

Dyr färdtjänst

Gratis buss: ”Många Skövdebor önskar detta”.

Så klart, om man bara ser till sig själv så är det nog inte bara Skövdebor som vill åka gratis buss.

Min rullstolsburna unga dotter har betydligt lägre inkomst än den jag kommer att få när jag inom ett år fyller 65 år och går i pension. Det skulle vara helt orimligt att jag som frisk pensionär skulle få gratis buss, samtidigt som den som behöver färdtjänst, oavsett ålder, betalar 55 kronor för enkelresa med färdtjänst inom den lilla kommunen. Ni jämför med Göteborg – där kostar färdtjänstresan 40 kronor inom hela den stora kommunen och det finns rabatterat månadskort, motsvarande finns inte här. Min 90-åriga mor har färdtjänst i Örebro län, även där är avgifterna betydligt lägre än här i Skaraborg.

Hur tänkte ni nu?

Mona

 

Min rullstolsburna unga dotter har betydligt lägre inkomst än den jag kommer att få när jag inom ett år fyller 65 år och går i pension. Det skulle vara helt orimligt att jag som frisk pensionär skulle få gratis buss, samtidigt som den som behöver färdtjänst, oavsett ålder, betalar 55 kronor för enkelresa med färdtjänst inom den lilla kommunen. Ni jämför med Göteborg – där kostar färdtjänstresan 40 kronor inom hela den stora kommunen och det finns rabatterat månadskort, motsvarande finns inte här. Min 90-åriga mor har färdtjänst i Örebro län, även där är avgifterna betydligt lägre än här i Skaraborg.

Hur tänkte ni nu?

Mona

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.