16 sep 2016 06:00

16 sep 2016 06:00

Bevara bergrummet!

CIVILFÖRSVARETS ANLÄGGNING

Denna fantastiska anläggning från 60-talet ska man nu bara förstöra. Detta skulle kunna vara ett av Skövde kommuns största sevärdheter. Här finns potential till så mycket, det är bara fantasin som sätter gränser.

Jag vet inte vilka motiv det finns utöver brist på utrymningsvägar vilket förefaller märkligt. Det finns gruvor i Sverige som man kan besöka långt under jord där bara en hiss finns att tillgå. Varför ska allt bara förstöras? Har det verkligen tänkts över vilka alternativ som finns? Skövde är ingen stor turiststad så ta vara på de möjligheter som finns.

Att allmänheten inte ska få möjlighet att se anläggningen är bara struntprat. Visst går det att ordna visning av mindre grupper utan att brandrisken skulle vara speciellt stor. Ta betalt för visningen så kan man testa hur stort intresset är.

Jag tror att det bara är bekvämligheten som sätter stopp för visning.

Arnold Karlén

Jag vet inte vilka motiv det finns utöver brist på utrymningsvägar vilket förefaller märkligt. Det finns gruvor i Sverige som man kan besöka långt under jord där bara en hiss finns att tillgå. Varför ska allt bara förstöras? Har det verkligen tänkts över vilka alternativ som finns? Skövde är ingen stor turiststad så ta vara på de möjligheter som finns.

Att allmänheten inte ska få möjlighet att se anläggningen är bara struntprat. Visst går det att ordna visning av mindre grupper utan att brandrisken skulle vara speciellt stor. Ta betalt för visningen så kan man testa hur stort intresset är.

Jag tror att det bara är bekvämligheten som sätter stopp för visning.

Arnold Karlén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.