20 sep 2016 06:00

20 sep 2016 06:00

Väx upp och bidra till samhället!

ARBETE

Jag träffade dig härom dagen. Du var så irriterad! Att vid 60 års ålder och 15 års tid av försörjning genom diverse låtsasjobb via seriösa skattebetalare äntligen ha fått ett jobb, var du tacksam? Nej, du var arg att tvingas jobba ytterligare sex månader för att sedan skaffa dig en ny period att stämpla och indirekt leva på oss andra. Har inte du som är frisk och kry något i huvudet eller en liten gnutta moral? Skäms på dig din smitare!

Du skyller allt som händer dig på invandrarna, till och med om det regnar är det deras fel. Du kallar dem stolpskott min vän! Men jag vill nog kalla dig stolpe. Stolpe ribba ut – alltså inget bra. Var glad och tacksam att du vid fyllda 60 fått en anställning och var tacksam även om det återigen är ett bidragsjobb finansierat av oss andra. Men om man som du kanske inte kan lägga ihop två och två så fattar du absolut inte de ekonomiska följder ditt beteende får för samhället. Tänk om alla gjorde som du, hur många miljarder skulle det kosta?

Livet är tufft och inte bara svart eller vitt eller blåbär och kantareller. Väx upp och bidra till vårt gemensamma!

Observant

Du skyller allt som händer dig på invandrarna, till och med om det regnar är det deras fel. Du kallar dem stolpskott min vän! Men jag vill nog kalla dig stolpe. Stolpe ribba ut – alltså inget bra. Var glad och tacksam att du vid fyllda 60 fått en anställning och var tacksam även om det återigen är ett bidragsjobb finansierat av oss andra. Men om man som du kanske inte kan lägga ihop två och två så fattar du absolut inte de ekonomiska följder ditt beteende får för samhället. Tänk om alla gjorde som du, hur många miljarder skulle det kosta?

Livet är tufft och inte bara svart eller vitt eller blåbär och kantareller. Väx upp och bidra till vårt gemensamma!

Observant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.