21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 06:00

Dags att sätta ner foten

REKRYTERINGSFILMEN

Det var mycket intressant att lyssna till Mustafa Can i Helenakyrkan nyligen. Han inledde sin föreläsning med att såga rektorsfilmen vid fotknölarna. Den ljuger, den är huvudlös och ger en falsk bild av verkligheten, den är helt idiotisk.

Mustafa Can har växt upp i Ryd och gått i den förtalade skolan. Han säger i tidningsreferatet från föreläsningen, att de som står bakom filmen borde få sparken.

Det är också min uppfattning om filmen och som jag tidigare redovisat. Att framställa en sådan förljugen film i ett viktigt ärende är helt häpnadsväckande. Det är ett slöseri med våra skattepengar av stora mått. Kommunens arbetsgivarutskott borde omedelbart behandla skolchefens lämplighet.

Alla man talar med; elever, lärare, rektorer, boende i Ryd, alla, ja alla, är lika rasande över den skandalfilm som fått Skövde att framstå som en kommun där en av skolorna är en „gangsterskola”.

Det är nu dags att politikerna sätter ner foten och talar om vem det är som bestämmer. Arbetsgivarutskottet har bara en sak att göra, när det gäller denna fråga och det är att avskeda skolchefen Gustaf Olsson.

Bengt Sjökvist

Mustafa Can har växt upp i Ryd och gått i den förtalade skolan. Han säger i tidningsreferatet från föreläsningen, att de som står bakom filmen borde få sparken.

Det är också min uppfattning om filmen och som jag tidigare redovisat. Att framställa en sådan förljugen film i ett viktigt ärende är helt häpnadsväckande. Det är ett slöseri med våra skattepengar av stora mått. Kommunens arbetsgivarutskott borde omedelbart behandla skolchefens lämplighet.

Alla man talar med; elever, lärare, rektorer, boende i Ryd, alla, ja alla, är lika rasande över den skandalfilm som fått Skövde att framstå som en kommun där en av skolorna är en „gangsterskola”.

Det är nu dags att politikerna sätter ner foten och talar om vem det är som bestämmer. Arbetsgivarutskottet har bara en sak att göra, när det gäller denna fråga och det är att avskeda skolchefen Gustaf Olsson.

Bengt Sjökvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.