22 sep 2016 06:00

22 sep 2016 06:00

Vi minns Mustafa med glädje

Södra Ryd

Det kan vara av intresse att veta något om vad Mustafa betytt i Skövde. Han fick nog tidigt som kurdisk invandrare lära sig, att tack heter: Håll käften!

På mellanstadiet, med klassläraren Björn Fläring, utvecklades hans svenska språk, och han har själv sagt att han i årskurs 5 (då klasskamrater läste Fantomen och Stålmannen) lärde sig svenska språket genom att läsa de stora svenska klassikerna Strindberg, Lagerkvist, Fröding med flera.

När han för några år sedan hade slutfört sitt sommarprogram i radions P1, blev Sveriges Radios telefonväxel blockerad av tacksamma lyssnare. Han hade då bland annat berättat från sin bok Tätt intill dagarna, som är en gripande dagboksskildring av sin mors sista halvår i livet.

Vi alla i Ryd minns Mustafa med glädje! (Det gör nog Skövde AIK också, där han spelade div. 2-fotboll!)

Ingvar Aronsson

rektor i Ryd 1980–1995

På mellanstadiet, med klassläraren Björn Fläring, utvecklades hans svenska språk, och han har själv sagt att han i årskurs 5 (då klasskamrater läste Fantomen och Stålmannen) lärde sig svenska språket genom att läsa de stora svenska klassikerna Strindberg, Lagerkvist, Fröding med flera.

När han för några år sedan hade slutfört sitt sommarprogram i radions P1, blev Sveriges Radios telefonväxel blockerad av tacksamma lyssnare. Han hade då bland annat berättat från sin bok Tätt intill dagarna, som är en gripande dagboksskildring av sin mors sista halvår i livet.

Vi alla i Ryd minns Mustafa med glädje! (Det gör nog Skövde AIK också, där han spelade div. 2-fotboll!)

Ingvar Aronsson

rektor i Ryd 1980–1995

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.