23 sep 2016 06:00

23 sep 2016 06:00

Inte bra att använda sarkasm

CEMENTA

Replik till Anders Löfgren, som skriver om Skövdes politiker: ”Jag inbillar mig att i varje fall några går omkring och hoppas att Våmbsdalens överklagan blir beslut! Då skulle Katarina Jonsson och Leif Walterum slippa stå vid brottet och känna och tänka; det var vi som raserade och skövlade Skövdes kultur och miljö!” (SLA 21/9.)

Varför använda sarkasm och/eller ironi i debatten när man vill få ut ett speciellt budskap? Det finns inget bra skäl till att göra det, för dels vittnar det om att man är respektlös gentemot dem man debatterar med och dels att man är oförmögen att ge starka argument för sina åsikter.

Så här kunde man skriva istället: ”Jag tror att flertalet av våra politiker egentligen hoppas att Våmbsdalens överklagan blir beslut! Då skulle de kunna stå vid brottet och känna och tänka; det var vi som starkt såg till att Skövdes kultur och miljö inte blev raserade och skövlade!”

Benny Sikter

Varför använda sarkasm och/eller ironi i debatten när man vill få ut ett speciellt budskap? Det finns inget bra skäl till att göra det, för dels vittnar det om att man är respektlös gentemot dem man debatterar med och dels att man är oförmögen att ge starka argument för sina åsikter.

Så här kunde man skriva istället: ”Jag tror att flertalet av våra politiker egentligen hoppas att Våmbsdalens överklagan blir beslut! Då skulle de kunna stå vid brottet och känna och tänka; det var vi som starkt såg till att Skövdes kultur och miljö inte blev raserade och skövlade!”

Benny Sikter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.