24 sep 2016 06:00

24 sep 2016 06:00

Min operation blev lyckad

Ilizarovmetoden:

Läkaren som utpekas behandlade mig 2008, för ett dubbelt underbensbrott, med ett lyckat resultat. Omhändertagandet av mig hos läkaren var helt fantastiskt, han stöttade mig fullt ut i min rehabilitering, kom till avdelningen även på sin lediga helg för att se att allt var bra och fungerade för mig. Detta var inte unikt endast för mig, enligt personal på ortopedavdelningen besökte läkaren ”sina” patienter även på lediga storhelger.

Förstår att läkarens omtänksamhet inte alltid var så populär bland kolleger, det är ovanligt att få den supporten av läkare som naturligtvis inte har tid med ett sådant engagemang. Det är inte typiskt svenskt precis.

Jag genomgick en operation i maj 2015 på grund av en ny skada, är inte återställd ännu, har inte haft någon kontakt efter operationen med de två behandlande läkarna. De gjorde sitt jobb vid operationen, sedan har jag inte träffat dem vid något återbesök. Deras engagemang kan jag inte ifrågasätta, alla läkare kan inte gå in med så stort personligt intresse för sina patienter som den nu omtalade läkaren. Har inte ens blivit kallad till återbesök som utlovades efter ett år, trots att jag ringt och efterlyst detta. Har accepterat min inskränkta förmåga att röra mig och den värk som infinner sig emellanåt.

Det finns minsann ett och annat att ta upp och peka på i dessa sammanhang. Men jag är ändå tacksam för den hjälp jag fick i den akuta situationen. Naturligtvis finns det behandlingar som inte alltid lyckas fullt ut på grund av olika komplikationer.

Vill delge mina synpunkter, samt stötta läkaren som behandlade mig med Ilizarovmetoden med ett lyckat resultat.

Siv Remmerfelt

Läkaren som utpekas behandlade mig 2008, för ett dubbelt underbensbrott, med ett lyckat resultat. Omhändertagandet av mig hos läkaren var helt fantastiskt, han stöttade mig fullt ut i min rehabilitering, kom till avdelningen även på sin lediga helg för att se att allt var bra och fungerade för mig. Detta var inte unikt endast för mig, enligt personal på ortopedavdelningen besökte läkaren ”sina” patienter även på lediga storhelger.

Förstår att läkarens omtänksamhet inte alltid var så populär bland kolleger, det är ovanligt att få den supporten av läkare som naturligtvis inte har tid med ett sådant engagemang. Det är inte typiskt svenskt precis.

Jag genomgick en operation i maj 2015 på grund av en ny skada, är inte återställd ännu, har inte haft någon kontakt efter operationen med de två behandlande läkarna. De gjorde sitt jobb vid operationen, sedan har jag inte träffat dem vid något återbesök. Deras engagemang kan jag inte ifrågasätta, alla läkare kan inte gå in med så stort personligt intresse för sina patienter som den nu omtalade läkaren. Har inte ens blivit kallad till återbesök som utlovades efter ett år, trots att jag ringt och efterlyst detta. Har accepterat min inskränkta förmåga att röra mig och den värk som infinner sig emellanåt.

Det finns minsann ett och annat att ta upp och peka på i dessa sammanhang. Men jag är ändå tacksam för den hjälp jag fick i den akuta situationen. Naturligtvis finns det behandlingar som inte alltid lyckas fullt ut på grund av olika komplikationer.

Vill delge mina synpunkter, samt stötta läkaren som behandlade mig med Ilizarovmetoden med ett lyckat resultat.

Siv Remmerfelt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.