24 sep 2016 06:00

24 sep 2016 06:00

Ni är fantastiska!

ÖPPENVÅRDSPSYKIATRIN I FALKÖPING

Även psykologer, läkarsekreterare, skötare, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter och sjukgymnaster, kan ha en dålig dag, barnen kanske är sjuka, bilen har precis gått sönder eller, helt otroligt men sant, även en läkare kan få ont i huvudet. I och med det svarta molnet som sveper över svensk psykiatri i dagarna, så vill jag lyfta fram och berömma öppenvårdspsykiatrin i Falköping. Professionella, duktiga på sitt arbete och genuint intresserade av de människor de möter.

Även om ni många gånger kan få jobba efter begränsade resurser, så tycker jag ni är grymma när det gäller att jobba med ett helhetsperspektiv och utan quick fix, ni har människan i fokus. Sådana kanske små saker för er, men som betyder mycket för mig som patient, är händelser som att, även om ni precis ska gå på lunch, kan stanna och växla några ord, bara för att ni undrar hur det går för mig och hur jag just nu mår. Att få känna att just jag är viktigt, just jag betyder något, tror jag kan betyda långt mer än vi många gånger tror, jag tror det kan rädda liv och vara en pusselbit för människor på vägen till ett bättre mående.

Keep up the good work!

Tacksam psykiatripatient

Även om ni många gånger kan få jobba efter begränsade resurser, så tycker jag ni är grymma när det gäller att jobba med ett helhetsperspektiv och utan quick fix, ni har människan i fokus. Sådana kanske små saker för er, men som betyder mycket för mig som patient, är händelser som att, även om ni precis ska gå på lunch, kan stanna och växla några ord, bara för att ni undrar hur det går för mig och hur jag just nu mår. Att få känna att just jag är viktigt, just jag betyder något, tror jag kan betyda långt mer än vi många gånger tror, jag tror det kan rädda liv och vara en pusselbit för människor på vägen till ett bättre mående.

Keep up the good work!

Tacksam psykiatripatient

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.