28 sep 2016 06:00

28 sep 2016 06:00

Brottet kan bli ett fantastiskt friluftsområde

Cementa

Vi hade besökt Sweden Outdoor Festival tidigare på dagen och testat flera aktiviteter, käkat mat och bara njutit av sagolikt väder.

På kvällen skulle vi upptäcka en helt ny plats på Billingen. Frågan hade gått ut tidigare till några vänner om de ville hänga på och gensvaret ledde till att fyra tält, nio barn och sex vuxna bildade ett tältläger vid området som Cementa gjort i ordning med grillplats.

Jag kan verkligen rekommendera platsen då det är ”nära hem” och fåren som betar i hagen ger verkligen en känsla av fri luft. Barnen sprang omkring och lekte i sommarvärmen. När vi senare på kvällen sitter vid elden och tittar ut över ravinen frågar jag mina barn om de skulle vilja tälta här med sina barn i framtiden. ”Ja, många gånger”, svarar de. ”Ni kommer inte kunna visa detta för era barn för Cementa ska snart spränga bort alltihop!” (Överdrivet såklart.) Men jag vill ha Billingen kvar, hela Billingen.

Jag är faktiskt positiv till dagens Cementabrott! Tyvärr har jag ingen aning om hur området såg ut innan ”brottet begicks”. Historien kan vi inte göra så mycket åt, framtiden däremot ser ljus ut om vi bara fattar rätt beslut. Fel beslut är oåterkalleligt! Vi har bara ett Billingen, och i början av oktober beslutas det om hur mycket vi får ha kvar av vårt älskade berg.

Att jag är positiv till Cementas brott så som det ser ut idag är att jag ser en enorm potential för ett fantastiskt friluftsområde med klätterväggar, fiskesjö, dykparadis, badsjö, naturreservat, vindskydd, zipline och hängbroar över ravinen, grillplatser, paddla SUP, kanot och kajak. Möjligheterna är oändliga och antal arbetstillfällen beror såklart på utvecklingen.

Skövde kommun hade en liknande vision som verkar ha glömts bort där Cementa skulle stå för en stor del av återställningen till naturområde.

Men jag tror tyvärr inte att vi har en chans mot jättarna i kostym. David mot Goliat?

Observera att detta inlägg inte stöder Cementas fortsatta brytning utan tvärtom, misstolka inte tack!

Älska Billingen

Vi hade besökt Sweden Outdoor Festival tidigare på dagen och testat flera aktiviteter, käkat mat och bara njutit av sagolikt väder.

På kvällen skulle vi upptäcka en helt ny plats på Billingen. Frågan hade gått ut tidigare till några vänner om de ville hänga på och gensvaret ledde till att fyra tält, nio barn och sex vuxna bildade ett tältläger vid området som Cementa gjort i ordning med grillplats.

Jag kan verkligen rekommendera platsen då det är ”nära hem” och fåren som betar i hagen ger verkligen en känsla av fri luft. Barnen sprang omkring och lekte i sommarvärmen. När vi senare på kvällen sitter vid elden och tittar ut över ravinen frågar jag mina barn om de skulle vilja tälta här med sina barn i framtiden. ”Ja, många gånger”, svarar de. ”Ni kommer inte kunna visa detta för era barn för Cementa ska snart spränga bort alltihop!” (Överdrivet såklart.) Men jag vill ha Billingen kvar, hela Billingen.

Jag är faktiskt positiv till dagens Cementabrott! Tyvärr har jag ingen aning om hur området såg ut innan ”brottet begicks”. Historien kan vi inte göra så mycket åt, framtiden däremot ser ljus ut om vi bara fattar rätt beslut. Fel beslut är oåterkalleligt! Vi har bara ett Billingen, och i början av oktober beslutas det om hur mycket vi får ha kvar av vårt älskade berg.

Att jag är positiv till Cementas brott så som det ser ut idag är att jag ser en enorm potential för ett fantastiskt friluftsområde med klätterväggar, fiskesjö, dykparadis, badsjö, naturreservat, vindskydd, zipline och hängbroar över ravinen, grillplatser, paddla SUP, kanot och kajak. Möjligheterna är oändliga och antal arbetstillfällen beror såklart på utvecklingen.

Skövde kommun hade en liknande vision som verkar ha glömts bort där Cementa skulle stå för en stor del av återställningen till naturområde.

Men jag tror tyvärr inte att vi har en chans mot jättarna i kostym. David mot Goliat?

Observera att detta inlägg inte stöder Cementas fortsatta brytning utan tvärtom, misstolka inte tack!

Älska Billingen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.