29 sep 2016 06:00

29 sep 2016 06:00

Vilken succé hamnen har blivit!

Hjo:

En underbar sommar i Hjo är till ända. Tänk vad resultatet blir bra, när det samarbetas! Hamnen i Hjo är ett lysande exempel på samarbete mellan politiker, berörda kommunanställda och engagerade Hjobor. Resultatet har verkligen blivit succé! Jag vågar nog påstå, att vi har en av Sveriges finaste småbåtshamnar.

En fin sommardag stod jag och beundrade hamnområdet från hotell Bellevue-terrassen och såg ett fyrverkeri av färger och ljud från alla människor och hundar, som vistades i hamnen. Jag var tvungen att nypa mig i armen; är detta verkligen Hjo?

Motsatsen upplevdes i Uddevalla i sommar, då vi såg vad resultatet blir, om man inte vågar satsa och underhålla en hamn; det kanske mest attraktiva området i en kommun. I Uddevalla har man satt kravallstaket runt pirarna, eftersom rasrisken är så stor, vilket gjorde att hela centrum mot havet var avstängt.

Som grädde på moset har vi även fått tillbaka ett otroligt bra fiske utanför Hjo och dessutom en efterlängtad cykelväg ända upp till Högaliden.

Tack!

Conny Olsson

Hjo

En fin sommardag stod jag och beundrade hamnområdet från hotell Bellevue-terrassen och såg ett fyrverkeri av färger och ljud från alla människor och hundar, som vistades i hamnen. Jag var tvungen att nypa mig i armen; är detta verkligen Hjo?

Motsatsen upplevdes i Uddevalla i sommar, då vi såg vad resultatet blir, om man inte vågar satsa och underhålla en hamn; det kanske mest attraktiva området i en kommun. I Uddevalla har man satt kravallstaket runt pirarna, eftersom rasrisken är så stor, vilket gjorde att hela centrum mot havet var avstängt.

Som grädde på moset har vi även fått tillbaka ett otroligt bra fiske utanför Hjo och dessutom en efterlängtad cykelväg ända upp till Högaliden.

Tack!

Conny Olsson

Hjo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.