30 sep 2016 06:00

30 sep 2016 06:00

Bergman är en miljörisk

Skolmat:

Enligt SLA så vill moderaten och tillika ordföranden i Servicenämnden Torbjörn Bergman ge de skolkök som serverar vegetarisk mat en gång i veckan, ”på moppe” för att de gör det!

Bakgrund: Vid Världsmiljökonferensen i Paris 2015 enades världens länder om att försöka begränsa klimatutsläppen till högst 1,5 graders temperaturhöjning. Regeringen skriver på sin hemsida ”Klimatförändringarna är regeringens högst prioriterade mål. Under mandatperioden 2014–18 ska utsläppen av växthusgaser i Sverige tydligt minska.”

Den svenska forskaren Annika Carlsson-Kanyama skriver i en rapport ”Den enskilt största åtgärden som en individ kan göra för att minska miljöbelastningen från maten är att skära ned på konsumtion av kött och mejeriprodukter.”

Moderatstyrda Skövde kommun har ingen klimatutsläppspolicy.

Att ”förbjuda” och ge de skolkök som arbetar i rätt riktning ”på moppe” är huvudlöst och motarbetar de övergripande mål vi alla, utom Moderaterna, jobbar för.

Ska tilläggas att Torbjörn Bergman även är bonde och köttproducent.

Sture Grönblad

Miljöpartiet

Bakgrund: Vid Världsmiljökonferensen i Paris 2015 enades världens länder om att försöka begränsa klimatutsläppen till högst 1,5 graders temperaturhöjning. Regeringen skriver på sin hemsida ”Klimatförändringarna är regeringens högst prioriterade mål. Under mandatperioden 2014–18 ska utsläppen av växthusgaser i Sverige tydligt minska.”

Den svenska forskaren Annika Carlsson-Kanyama skriver i en rapport ”Den enskilt största åtgärden som en individ kan göra för att minska miljöbelastningen från maten är att skära ned på konsumtion av kött och mejeriprodukter.”

Moderatstyrda Skövde kommun har ingen klimatutsläppspolicy.

Att ”förbjuda” och ge de skolkök som arbetar i rätt riktning ”på moppe” är huvudlöst och motarbetar de övergripande mål vi alla, utom Moderaterna, jobbar för.

Ska tilläggas att Torbjörn Bergman även är bonde och köttproducent.

Sture Grönblad

Miljöpartiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.