03 okt 2016 06:00

03 okt 2016 06:00

Var vi ska göra vår cement?

Cementa:

Då det nu igen närmar sig ett avgörande om Cementa ska få fortsätta sin brytning av kalksten i Billingen har jag lite funderingar. Denna typ av verksamhet påverkar naturen på ett eller annat sätt, det är ofrånkomligt. Men frågeställningen som jag funderar över är var vi ska göra vår cement i framtiden?

Då vi bygger i detta land kommer vi även i framtiden behöva ha cement, vi vill ju även ha tillgång till naturen. Detta borde utan några som helst problem kunna samsas då Billingen är stort och vi även har mycket natur i Sverige.

Är det inte bättre att cementen görs där vi har kontroll på hur den görs, genom lagar och förordningar. Vart är det bäst för miljön att göra cementen? Tror tyvärr inte att utsläppen till miljön blir mindre utomlands ... Skulle vara intressant att få reda på hur Rädda Våmbsdalen vill tillverka cement i framtiden.

Vi i Sverige kanske ska vara måna om de jobb som vi fortfarande har kvar! Eller gäller devisen att det vi inte ser finns inte?

Undrande

Då vi bygger i detta land kommer vi även i framtiden behöva ha cement, vi vill ju även ha tillgång till naturen. Detta borde utan några som helst problem kunna samsas då Billingen är stort och vi även har mycket natur i Sverige.

Är det inte bättre att cementen görs där vi har kontroll på hur den görs, genom lagar och förordningar. Vart är det bäst för miljön att göra cementen? Tror tyvärr inte att utsläppen till miljön blir mindre utomlands ... Skulle vara intressant att få reda på hur Rädda Våmbsdalen vill tillverka cement i framtiden.

Vi i Sverige kanske ska vara måna om de jobb som vi fortfarande har kvar! Eller gäller devisen att det vi inte ser finns inte?

Undrande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.