04 okt 2016 06:00

04 okt 2016 06:00

Frihet ska inte tas för givet

KRIG

Alla människor på jorden fruktar krig men tyvärr har krig i alla tider följt människan i dess fotspår. Vissa delar av jorden är mer drabbat än andra av olika anledningar.

En man som i dag fortsatt vågar leva kvar med sin familj i det krigshärjade Aleppo i Syrien uttalade sig nyligen till media: ”Aleppo är mitt hem. Jag har levt i frihet här och kämpat för att hjälpa mitt folk. Människor som känt doften av frihet kommer aldrig att ge upp. Jag har inget att förlora. Över 50 av mina vänner har dött, det har blivit normalt. Jag har ställts inför döden på många sätt, hur skulle jag kunna vara rädd? Jag stannar till dess att regimen utplånar mig.”

När man läser detta så går tankarna osökt till den svenske sångaren Roger Pontares text: ”Jag blev fångad i ett mörker – jag såg inget ljus fast allt runt omkring mig stod i brand – i lågornas sken fanns mitt hopp och min tro – som virvlade bort och försvann – så ge mig min styrka – ge mig kraft att försvara mitt land – ge mig en väg att gå – jag ser yxan i krigarens hand – vill ni att jag vänder om – och slåss för den jag är – men aldrig sviker jag mitt land – när vindarna viskar mitt namn.”

Mannen i Aleppo är en nutidens hjälte som fler unga män av idag borde ta intryck ifrån. Skottsalvorna börjar tyvärr vina alltmer även kring de svenska husknutarna i vissa områden av landet. Vem vet, kanske vårt lilla lugna land riskerar att tappa fotfästet om inget radikalt snart görs för att hindra den upptrappade kriminaliseringen!

Pelle Leijon

Småföretagare

En man som i dag fortsatt vågar leva kvar med sin familj i det krigshärjade Aleppo i Syrien uttalade sig nyligen till media: ”Aleppo är mitt hem. Jag har levt i frihet här och kämpat för att hjälpa mitt folk. Människor som känt doften av frihet kommer aldrig att ge upp. Jag har inget att förlora. Över 50 av mina vänner har dött, det har blivit normalt. Jag har ställts inför döden på många sätt, hur skulle jag kunna vara rädd? Jag stannar till dess att regimen utplånar mig.”

När man läser detta så går tankarna osökt till den svenske sångaren Roger Pontares text: ”Jag blev fångad i ett mörker – jag såg inget ljus fast allt runt omkring mig stod i brand – i lågornas sken fanns mitt hopp och min tro – som virvlade bort och försvann – så ge mig min styrka – ge mig kraft att försvara mitt land – ge mig en väg att gå – jag ser yxan i krigarens hand – vill ni att jag vänder om – och slåss för den jag är – men aldrig sviker jag mitt land – när vindarna viskar mitt namn.”

Mannen i Aleppo är en nutidens hjälte som fler unga män av idag borde ta intryck ifrån. Skottsalvorna börjar tyvärr vina alltmer även kring de svenska husknutarna i vissa områden av landet. Vem vet, kanske vårt lilla lugna land riskerar att tappa fotfästet om inget radikalt snart görs för att hindra den upptrappade kriminaliseringen!

Pelle Leijon

Småföretagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.