05 okt 2016 06:00

05 okt 2016 06:00

Kära medborgare och politiker

Cementa:

Så här säg det ut i måndags, vid middagstid på en av höstens vackraste dagar.

Inte alltid är röken så här synlig, men avgasmängderna är desamma varje stund och dag från ett företag som producerar mer cement i Sverige än vårt land gör av med. Mår vi och naturen bättre av denna miljö? Gör det Skövde och Billingen till en mer attraktiv plats? Golfaren på hål 5 vandrade i diset från röken (bilden är helt autentisk), allt under det att en stor flock tranor trumpetade sina vemodiga rop i ett friskare luftlager ovanför ...

Malkom Jonegård

Så här säg det ut i måndags, vid middagstid på en av höstens vackraste dagar.

Inte alltid är röken så här synlig, men avgasmängderna är desamma varje stund och dag från ett företag som producerar mer cement i Sverige än vårt land gör av med. Mår vi och naturen bättre av denna miljö? Gör det Skövde och Billingen till en mer attraktiv plats? Golfaren på hål 5 vandrade i diset från röken (bilden är helt autentisk), allt under det att en stor flock tranor trumpetade sina vemodiga rop i ett friskare luftlager ovanför ...

Malkom Jonegård

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.