05 okt 2016 06:00

05 okt 2016 06:00

Kastar en mörk skugga över sjukhuset

Ortopeden Skas:

För ett antal år sedan föll jag ned från en stege, fastnade mellan stegpinnarna, fick ett framben brutet och hela foten krossad. Vid ankomsten till Skas Skövde konstaterade den undersökande ortopeden, att skadorna var mycket komplicerade. Min fru fick besked att amputation av foten inte kunde uteslutas. Men han hade en skicklig kollega, som arbetade med en nyare metod av ryskt ursprung. Kanske skulle denne kunna åstadkomma ett tillfrisknande.

Efter två operationer av honom följde en relativt lång läkningsprocess men ett antal månader senare var det dags att ta bort den använda stålställningen. Jag har därefter kunna leva någorlunda normalt med promenader och resor.

Det för mig största i denna process var den skicklige ortopedens engagemang, vänliga utstrålning, och aldrig sinande omsorg i rehabiliteringen. Som flerårig revisor i Västra Götalandsregionen kände jag relativt väl regionens olika mål i sjukvårdsarbetet. Dessa syntes helt förverkligade i mitt fall. Den behandling som min framstående och prisbelönte doktor nu så brutalt utsatts för av Skas-ledningen i form av avstängning kastar en mörk skugga över sjukhuset.

Per-Åke Larsson

f.d. kommunalråd

Efter två operationer av honom följde en relativt lång läkningsprocess men ett antal månader senare var det dags att ta bort den använda stålställningen. Jag har därefter kunna leva någorlunda normalt med promenader och resor.

Det för mig största i denna process var den skicklige ortopedens engagemang, vänliga utstrålning, och aldrig sinande omsorg i rehabiliteringen. Som flerårig revisor i Västra Götalandsregionen kände jag relativt väl regionens olika mål i sjukvårdsarbetet. Dessa syntes helt förverkligade i mitt fall. Den behandling som min framstående och prisbelönte doktor nu så brutalt utsatts för av Skas-ledningen i form av avstängning kastar en mörk skugga över sjukhuset.

Per-Åke Larsson

f.d. kommunalråd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.