08 okt 2016 06:00

08 okt 2016 06:00

Åtgärder som gynnar företagande saknas

Ericson

Näringsminister Mikael Damberg säger enligt media 5/10 att staten är beredd att agera efter katastrofbeskedet om Ericsons kommande personalneddragningar. Det handlar om omställnings- och utbildningsinsatser.

Det är intressant att notera hur man tänker. Jag anser att den första frågan man borde ha ställt; vad som hög maktföreträdare för styrande av landet Sverige lär vi oss av det som har hänt? Vad kan vi förändra för att gynna företagande inom det aktuella området? Detta har knappast inte tagits upp av regeringen.

Vad görs för att sänka det höga kostnadsläge som företagen har, till exempel för arbetskraft? Var fanns åtgärder som gynnar företagande i senaste budget?

L Andersson

 

Det är intressant att notera hur man tänker. Jag anser att den första frågan man borde ha ställt; vad som hög maktföreträdare för styrande av landet Sverige lär vi oss av det som har hänt? Vad kan vi förändra för att gynna företagande inom det aktuella området? Detta har knappast inte tagits upp av regeringen.

Vad görs för att sänka det höga kostnadsläge som företagen har, till exempel för arbetskraft? Var fanns åtgärder som gynnar företagande i senaste budget?

L Andersson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.