08 okt 2016 06:00

08 okt 2016 06:00

Tänk om, kära politiker!

Undersköterskor

Glädjen över den nya lönen som debatterades fram i år var stor.

Äntligen skulle vi som undersköterskor bli uppmärksammande. Men säg den glädjen som varar, vi var ju inte berörda. Varför? Vår titel är inte undersköterska, vi är boendehandledare, personliga assistenter. Skövde kommuns politiker säger nej.

Vad är vi då? kan man undra. För att sköta mitt jobb måste jag ha undersköterskeutbildning, utan den blir jag inte fast anställd. Men betalt, nej det får jag inte. Jag skäms för Skövde kommun, och förstår inte hur de kan behandla oss så. Ska jag vara tvungen att jobba i en annan kommun, där min utbildning spelar roll, inte min titel?

Tänk om kära politiker, det är vi som tar hand om din mor eller far. Det är vi som finns där helg som vardag, jul som midsommar.

Personlig assistent

 

Äntligen skulle vi som undersköterskor bli uppmärksammande. Men säg den glädjen som varar, vi var ju inte berörda. Varför? Vår titel är inte undersköterska, vi är boendehandledare, personliga assistenter. Skövde kommuns politiker säger nej.

Vad är vi då? kan man undra. För att sköta mitt jobb måste jag ha undersköterskeutbildning, utan den blir jag inte fast anställd. Men betalt, nej det får jag inte. Jag skäms för Skövde kommun, och förstår inte hur de kan behandla oss så. Ska jag vara tvungen att jobba i en annan kommun, där min utbildning spelar roll, inte min titel?

Tänk om kära politiker, det är vi som tar hand om din mor eller far. Det är vi som finns där helg som vardag, jul som midsommar.

Personlig assistent

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.