11 okt 2016 06:00

11 okt 2016 06:00

Möjlighet att tänka om

Billingehus:

I september 2015 togs kommunen som gisslan. Billingehus med Silvester Jellinek som förhandlare pressade kommunen med hot om flyktingförläggning.

Om First Hotell Billingehus inte fick driftbidrag i storleken 15 miljoner om året i tio år skulle verksamheten ställas om till flyktingboende.

Nu blåser det nya vindar, med ny lag kommer privata migrationsboenden försvinna. Gisslan som First Hotell haft är därmed frisläppt. Är det då inte dags att ta sitt förnuft till fånga, släppa all prestige och få Alliansen och Socialdemokraterna att samarbeta runt Billingen? Frågan varför 45 miljoner skall ges i bidrag till First hotell borde nu vara väldigt oklar för många, när rädslan för flyktingförläggning är borta.

Dan Persson

vd Knistad Herrgård

Om First Hotell Billingehus inte fick driftbidrag i storleken 15 miljoner om året i tio år skulle verksamheten ställas om till flyktingboende.

Nu blåser det nya vindar, med ny lag kommer privata migrationsboenden försvinna. Gisslan som First Hotell haft är därmed frisläppt. Är det då inte dags att ta sitt förnuft till fånga, släppa all prestige och få Alliansen och Socialdemokraterna att samarbeta runt Billingen? Frågan varför 45 miljoner skall ges i bidrag till First hotell borde nu vara väldigt oklar för många, när rädslan för flyktingförläggning är borta.

Dan Persson

vd Knistad Herrgård

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.