11 okt 2016 06:00

11 okt 2016 06:00

Vänlighet som värmde

Medmänsklighet:

Jag blev så rörd över chaufförens vänlighet när jag i fredags reste med buss 402 från Hjo till Skövde klockan 05.10.

Medan jag väntade på bussen frågade en man vid stationen efter tiden. Jag svarade 04.45, och då frågade mannen om det var på morgonen eller kvällen. Vi fortsatte att samtala och han berättade att han numera var nykter alkoholist, kom ifrån Malmö och var hemlös.

När bussen kom och chauffören förstod hur det var ställt, var han vänlig och bjöd mannen på skjuts till Skövde. ”Sätt dig längst bak, så kan jag sätta på värmen där” sa chauffören till honom.

Den vänliga gesten värmde även mitt hjärta!

Paul Graf

 

Medan jag väntade på bussen frågade en man vid stationen efter tiden. Jag svarade 04.45, och då frågade mannen om det var på morgonen eller kvällen. Vi fortsatte att samtala och han berättade att han numera var nykter alkoholist, kom ifrån Malmö och var hemlös.

När bussen kom och chauffören förstod hur det var ställt, var han vänlig och bjöd mannen på skjuts till Skövde. ”Sätt dig längst bak, så kan jag sätta på värmen där” sa chauffören till honom.

Den vänliga gesten värmde även mitt hjärta!

Paul Graf

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.