11 okt 2016 06:00

11 okt 2016 06:30

Visa att ni står på vår sida!

SKÖVDE

De senaste somrarna har vårdpersonal i Skövde kommun gått på knäna!

Det finns inte personal som kan täcka upp när vi vill ha vår semester, det finns inte personal som orkar med det arbete vi gör, dag in och dag ut. Det finns inte personal som vill arbeta kväll, natt, helg, röda dagar och så vidare. Det finns inte personal som vill, kan och orkar göra vårt arbete för den lilla lön man får varje månad.

Ni lovar förändringar inför varje sommar, men vad händer? I stället för att lyfta fram oss omvårdnadspersonal så vänder ni ryggen till.

Vi undersköterskor som arbetar inom LSS, får tyvärr inte ha titeln undersköterska, utan vi ska bli kallade allt ifrån boendehandledare, stödassistenter, assistenter med mera. Men ändå utför vi exakt samma arbete! Kanske till och med lite extra då vi är i behov av en ganska så bred kompetens inom pedagogik med mera. Skövde kommun kräver undersköterskeutbildning. Men till vilken nytta egentligen?

Vi känner oss riktigt lurade! Vi vill också ha rätt till den där extra potten som det pratas om hej vilt.

Vi som just nu stannar kvar gör det av värme och kärlek. Vi brinner för vårt arbete. Men när det har gått så långt att man blir anställd på lägsta lön och inte längre kan försörja sin familj, så måste man börja tänka om! Tror ni verkligen att vi vill arbeta för er kommun när ni bara vänder oss ryggen? Jag skulle vilja se ett gäng politiker komma och utföra mitt arbete ett par pass, så kan vi prata sen!

Jag brinner för mitt arbete och får en massa glädje och kärlek genom det. Och det ska alla mina brukare/vårdtagare ha en stor eloge för. Hade det inte varit för alla dem så hade jag aldrig kämpat varje arbetspass med att utföra ett bra arbete för min hemskt dåliga lön; 11 000–12 000 varje månad efter skatt! Detta känns som ett skämt, och nu även ett hån när vi blir utan denna lilla höjning.

Nej alla ni politiker i Skövde kommun, nu får ni fasiken steppa upp en aning och slå ett slag för alla oss som arbetar dag och natt. Vanlig helg som stor helg. Vi som sliter ut våra knoppar och kroppar för allas nära och kära.

Kom igen nu och visa att ni står på vår sida!

En bitter boendeassistent

 

Det finns inte personal som kan täcka upp när vi vill ha vår semester, det finns inte personal som orkar med det arbete vi gör, dag in och dag ut. Det finns inte personal som vill arbeta kväll, natt, helg, röda dagar och så vidare. Det finns inte personal som vill, kan och orkar göra vårt arbete för den lilla lön man får varje månad.

Ni lovar förändringar inför varje sommar, men vad händer? I stället för att lyfta fram oss omvårdnadspersonal så vänder ni ryggen till.

Vi undersköterskor som arbetar inom LSS, får tyvärr inte ha titeln undersköterska, utan vi ska bli kallade allt ifrån boendehandledare, stödassistenter, assistenter med mera. Men ändå utför vi exakt samma arbete! Kanske till och med lite extra då vi är i behov av en ganska så bred kompetens inom pedagogik med mera. Skövde kommun kräver undersköterskeutbildning. Men till vilken nytta egentligen?

Vi känner oss riktigt lurade! Vi vill också ha rätt till den där extra potten som det pratas om hej vilt.

Vi som just nu stannar kvar gör det av värme och kärlek. Vi brinner för vårt arbete. Men när det har gått så långt att man blir anställd på lägsta lön och inte längre kan försörja sin familj, så måste man börja tänka om! Tror ni verkligen att vi vill arbeta för er kommun när ni bara vänder oss ryggen? Jag skulle vilja se ett gäng politiker komma och utföra mitt arbete ett par pass, så kan vi prata sen!

Jag brinner för mitt arbete och får en massa glädje och kärlek genom det. Och det ska alla mina brukare/vårdtagare ha en stor eloge för. Hade det inte varit för alla dem så hade jag aldrig kämpat varje arbetspass med att utföra ett bra arbete för min hemskt dåliga lön; 11 000–12 000 varje månad efter skatt! Detta känns som ett skämt, och nu även ett hån när vi blir utan denna lilla höjning.

Nej alla ni politiker i Skövde kommun, nu får ni fasiken steppa upp en aning och slå ett slag för alla oss som arbetar dag och natt. Vanlig helg som stor helg. Vi som sliter ut våra knoppar och kroppar för allas nära och kära.

Kom igen nu och visa att ni står på vår sida!

En bitter boendeassistent

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.