12 okt 2016 06:00

12 okt 2016 06:00

Schyssta villkor inget för SD

ARBETSMARKNAD

Regeringen och civilminister Ardalan Shekarabi vill inte att våra skattepengar, 600 miljarder, som stat, kommun och landsting varje år handlar upp varor och tjänster för ska användas för att dumpa löner och arbetsvillkor som regleras i kollektivavtal. Därför har man lagt ett förslag på ”Nytt regelverk om upphandling”.
Den borgerliga oppositionen med Moderaterna i spetsen säger nej. Jimmie Åkesson och SD tänker rösta för oppositionen!

I vågskålen ligger villkor för chaufförer, hemtjänstassistenter och lokalvårdare, och i förlängningen också byggnadsarbetare, vårdpersonal och handelsanställda. SD ger sitt stöd till alliansen att anställda med kollektivavtalsenliga löner, vettiga arbetstider och riktiga försäkringar kan förlora jobbet till någon som inte kan ställa krav på schyssta villkor.

Det är det som det i praktiken handlar om!

Att de borgerliga allianspartierna inte står på löntagarnas sida har jag vetat hela tiden men SD ger ju sken av att vara ett parti för vanliga arbetare. När regeringen nu vill ändra regelverket så att upphandlande myndigheter ska ställa krav på anbudsgivarna som motsvarar kollektivavtalet när det gäller lön, arbetstid, semestrar, tjänstepension och så vidare säger SD nej!

Sverigedemokraterna visar ännu en gång att man är ett löntagarfientligt parti som konsekvent ställer sig på de borgerligas sida, mot löntagarna och mot schyssta villkor.

Robert Ciabatti (S)

I vågskålen ligger villkor för chaufförer, hemtjänstassistenter och lokalvårdare, och i förlängningen också byggnadsarbetare, vårdpersonal och handelsanställda. SD ger sitt stöd till alliansen att anställda med kollektivavtalsenliga löner, vettiga arbetstider och riktiga försäkringar kan förlora jobbet till någon som inte kan ställa krav på schyssta villkor.

Det är det som det i praktiken handlar om!

Att de borgerliga allianspartierna inte står på löntagarnas sida har jag vetat hela tiden men SD ger ju sken av att vara ett parti för vanliga arbetare. När regeringen nu vill ändra regelverket så att upphandlande myndigheter ska ställa krav på anbudsgivarna som motsvarar kollektivavtalet när det gäller lön, arbetstid, semestrar, tjänstepension och så vidare säger SD nej!

Sverigedemokraterna visar ännu en gång att man är ett löntagarfientligt parti som konsekvent ställer sig på de borgerligas sida, mot löntagarna och mot schyssta villkor.

Robert Ciabatti (S)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.