12 okt 2016 06:00

12 okt 2016 06:00

Varför stänga värmestugan?

BILLINGEN

Hur tänker man på Fritid när man stänger en värmestuga i Hagenstugan på Billingens fritidsområde? Den har alltid genom åren varit öppen.

Att hyra en värmestuga på cirka 20 kvadratmeter torde vara små pengar i sammanhanget och till vilken stor glädje det är, framför allt för barnfamiljer. Dessutom går pengarna till en förening med stor ungdomsverksamhet.

När man läser vilken satsning man tänker göra på Billingen med Vasaloppscenter, längre skidspår och mycket annat är det viktigt att man förstår att det finns barnfamiljer i Skövde som besöker berget. Jag har sett många besvikna föräldrar som varit och känt på dörren och konstaterat att den är låst. Och med den fantastiska natur som finns på Billingen och den populära lekplats som finns i anslutning till Hagenstugan är givetvis behovet av en värmestuga stort.

Det är viktigt med friskvård för alla och att barnen kommer ut i tidig ålder och då måste möjligheten till en värmestuga finnas för att gå in och få lite värme, fika, gå på toa, byta kläder och möjlighet till att amma småbarn. Om man tror att en toalettvagn ersätter detta är man helt fel ute. Och att behöva gå till bilen för att få lite värme är heller ingen bra lösning.

Hoppet ställs nu till politiker som förstår att barnfamiljer också besöker berget vilket Fritid inte förstått och då har behovet av en värmestuga. Med all satsning med hundratals miljoner på Billingen får vi inte glömma barnen.

Emotser svar snarast.

Nlg

Att hyra en värmestuga på cirka 20 kvadratmeter torde vara små pengar i sammanhanget och till vilken stor glädje det är, framför allt för barnfamiljer. Dessutom går pengarna till en förening med stor ungdomsverksamhet.

När man läser vilken satsning man tänker göra på Billingen med Vasaloppscenter, längre skidspår och mycket annat är det viktigt att man förstår att det finns barnfamiljer i Skövde som besöker berget. Jag har sett många besvikna föräldrar som varit och känt på dörren och konstaterat att den är låst. Och med den fantastiska natur som finns på Billingen och den populära lekplats som finns i anslutning till Hagenstugan är givetvis behovet av en värmestuga stort.

Det är viktigt med friskvård för alla och att barnen kommer ut i tidig ålder och då måste möjligheten till en värmestuga finnas för att gå in och få lite värme, fika, gå på toa, byta kläder och möjlighet till att amma småbarn. Om man tror att en toalettvagn ersätter detta är man helt fel ute. Och att behöva gå till bilen för att få lite värme är heller ingen bra lösning.

Hoppet ställs nu till politiker som förstår att barnfamiljer också besöker berget vilket Fritid inte förstått och då har behovet av en värmestuga. Med all satsning med hundratals miljoner på Billingen får vi inte glömma barnen.

Emotser svar snarast.

Nlg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.