12 okt 2016 06:00

12 okt 2016 06:00

Vattnet är inte självklart

VÄTTERN

Häromkvällen var jag med min man i Hjo på ett möte angående Vättern. Informationen var förskräckande. Min man, före detta yrkesfiskare, berättade att förr fick inte ens kyrkklockorna ringa under rödingens lektid. Nu skjuter militären rätt ner i Vättern mitt under lektiden.

De skjuter också på vårt dricksvatten, för närvarande dricksvatten för 400 000 människor. Men snart dricksvatten för ännu fler eftersom Örebro ligger i startgroparna att få dricksvatten därifrån också.

Dessutom har man ansökt om att få öka skotten från 1 000 till 69 000 per år. Självklart är det då inte fråga om att svensk militär behöver utöka så till den milda grad, utan vi säljer vårt dricksvatten utomlands...

Nu är ju inte militären det enda hotet. En planerad gruva är ett annat. Tillstånd till borrning i sjön efter gas är ett tredje. Våra lagar behöver uppenbarligen uppgraderas. Vattnet i våra kranar ska inte tas för självklart – det behöver skyddas.

Maj-Lis Lindholm

Språkrör MP Skövde

De skjuter också på vårt dricksvatten, för närvarande dricksvatten för 400 000 människor. Men snart dricksvatten för ännu fler eftersom Örebro ligger i startgroparna att få dricksvatten därifrån också.

Dessutom har man ansökt om att få öka skotten från 1 000 till 69 000 per år. Självklart är det då inte fråga om att svensk militär behöver utöka så till den milda grad, utan vi säljer vårt dricksvatten utomlands...

Nu är ju inte militären det enda hotet. En planerad gruva är ett annat. Tillstånd till borrning i sjön efter gas är ett tredje. Våra lagar behöver uppenbarligen uppgraderas. Vattnet i våra kranar ska inte tas för självklart – det behöver skyddas.

Maj-Lis Lindholm

Språkrör MP Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.