13 okt 2016 06:00

13 okt 2016 06:00

Maten räcker inte till alla

Västerhöjdsgymnasiet:

Alla vet ju att energi i kroppen är en förutsättning för att kunna koncentrera sig och lära sig saker i skolan.

Denna hösttermin har inte skolmaten på Västerhöjdsgymnasiet varit acceptabel, vid ett flertal tillfällen har maten varit slut redan vid 12-tiden trots att matsalen har öppet betydligt längre. Kan förstå att det vid något tillfälle kan vara så men inte så här ofta. Det är ju ingen hemlighet hur många elever som går på skolan och så här lång inkörsperiod kan man inte behöva. Förra veckan fanns det bara potatis kvar klockan 12 och denna veckan fick eleverna vänta på att spagettin och köttfärssåsen skulle bli klar när klockan var 12:00, sedan var köttfärssåsen så utspädd så de fick leta efter köttfärsen och trodde de fått soppa.

Fågelviksgymnasiet i Tibro meddelade i februari att man skulle stänga och då gjorde väl Västerhöjd ett val att ta emot fler elever? Då får man ju se till att kunna ta emot dem. Det är inga större lokaler, vilket jag kan förstå tar tid att lösa, men det finns heller inte skåp till alla och det mest lättlösta; det finns inte mat så det räcker. Varje kommun betalar ju stora pengar, cirka 89 500 kronor per år för varje elev till Skövde kommun.

Sedan är det katastrof att så många lektioner blir inställda för att skolan inte sätter in vikarier, allt för att spara pengar. När sedan en elev begär ledigt någon dag så predikas det för fullt att de minsann missar viktig studietid och skolan kan inte ta ansvar eller anpassa så eleven kan ta igen det missade.

Önskar svar från ansvariga hur problemen löses.

Med förhoppning om uppryckning och förbättring.

Besvikna skattebetalande föräldrar från Hjo

 

Denna hösttermin har inte skolmaten på Västerhöjdsgymnasiet varit acceptabel, vid ett flertal tillfällen har maten varit slut redan vid 12-tiden trots att matsalen har öppet betydligt längre. Kan förstå att det vid något tillfälle kan vara så men inte så här ofta. Det är ju ingen hemlighet hur många elever som går på skolan och så här lång inkörsperiod kan man inte behöva. Förra veckan fanns det bara potatis kvar klockan 12 och denna veckan fick eleverna vänta på att spagettin och köttfärssåsen skulle bli klar när klockan var 12:00, sedan var köttfärssåsen så utspädd så de fick leta efter köttfärsen och trodde de fått soppa.

Fågelviksgymnasiet i Tibro meddelade i februari att man skulle stänga och då gjorde väl Västerhöjd ett val att ta emot fler elever? Då får man ju se till att kunna ta emot dem. Det är inga större lokaler, vilket jag kan förstå tar tid att lösa, men det finns heller inte skåp till alla och det mest lättlösta; det finns inte mat så det räcker. Varje kommun betalar ju stora pengar, cirka 89 500 kronor per år för varje elev till Skövde kommun.

Sedan är det katastrof att så många lektioner blir inställda för att skolan inte sätter in vikarier, allt för att spara pengar. När sedan en elev begär ledigt någon dag så predikas det för fullt att de minsann missar viktig studietid och skolan kan inte ta ansvar eller anpassa så eleven kan ta igen det missade.

Önskar svar från ansvariga hur problemen löses.

Med förhoppning om uppryckning och förbättring.

Besvikna skattebetalande föräldrar från Hjo

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.