14 okt 2016 06:00

14 okt 2016 06:00

Orättvisor mellan skolorna

För dyrt?

Jag är en tjej som går i femman på Svärtagårdsskolan och tycker att man får göra olika saker med skolan beroende på om skolan ligger centralt eller inte.

Varför får skolorna som ligger centralt inne Skövde till exempel gå på bio och teater oftare, gå till Balthazar och flera andra roliga saker som vi andra också gärna skulle vilja göra? Är det för att det inte finns gratis bussar? Har de skolor som inte ligger lika centralt mindre pengar? Borde inte de skolorna få bidrag från kommunen att få åka buss? Så har alltså de skolor som ligger centralt en fördel?

Så här tycker inte jag att det ska vara!

Felicia Holmgren

elev åk 5 Svärtagårdsskolan

Varför får skolorna som ligger centralt inne Skövde till exempel gå på bio och teater oftare, gå till Balthazar och flera andra roliga saker som vi andra också gärna skulle vilja göra? Är det för att det inte finns gratis bussar? Har de skolor som inte ligger lika centralt mindre pengar? Borde inte de skolorna få bidrag från kommunen att få åka buss? Så har alltså de skolor som ligger centralt en fördel?

Så här tycker inte jag att det ska vara!

Felicia Holmgren

elev åk 5 Svärtagårdsskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.