14 okt 2016 06:00

14 okt 2016 06:00

Regionen leker med våra liv

Sjukvården:

Den 19/9 blev jag tvungen att besöka närhälsan akut. Min åkomma föranledde standardiserat vårdförlopp. Detta betyder oftast misstänkt förekomst av cancer.

Det började bra. Den 26/9 blev jag kallad till datatomografi. Den 17/10 till urologen. Den 6/10 fick jag brev om att min tid på urologen avbokats på grund av föräldraledighet, brist på urologer osv. Jag kommer att få en kallelse senare.

Vad händer om det vid denna senare kallelse visar sig att cancern hunnit gå för långt? Det är stor skam att jag med flera ska behöva gå omkring och vara psykiska vrak på grund av att regionen leker med våra liv. Finns det standardiserat vårdförlopp ska det banne mig finnas där för oss drabbade. Vi ska inte behöva dö på grund av personalbrist.

Vraket

 

Det började bra. Den 26/9 blev jag kallad till datatomografi. Den 17/10 till urologen. Den 6/10 fick jag brev om att min tid på urologen avbokats på grund av föräldraledighet, brist på urologer osv. Jag kommer att få en kallelse senare.

Vad händer om det vid denna senare kallelse visar sig att cancern hunnit gå för långt? Det är stor skam att jag med flera ska behöva gå omkring och vara psykiska vrak på grund av att regionen leker med våra liv. Finns det standardiserat vårdförlopp ska det banne mig finnas där för oss drabbade. Vi ska inte behöva dö på grund av personalbrist.

Vraket

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.