18 okt 2016 06:00

18 okt 2016 06:00

Arvodesnämnden bestämmer lönerna

Riksdagsarvoden

Hej Henrik Andersson (SLA 7/10)! Är du så naiv att du tror att politikerna sätter sina egna löner? Skrev du insändare när Reinfeldt höjde lönerna mer än vad Löfven nu gjort?

Tyvärr är din kunskap om Sveriges demokrati mycket bristfällig. Hade du varit påläst skulle du upptäckt att det är meningslöst att vomera över vår statsminister oavsett vilket parti hen tillhör. Lönerna bestäms nämligen av riksdagens arvodesnämnd. För närvarande är det tidigare justitiekanslern Johan Hirschfeldt som är ordförande i denna nämnd. Nämnden tar bland annat hänsyn till den löneutveckling som skett i samhället. Denna nämnd är tillsatt just för att politiker inte ska kunna ta beslut om egna löner.

Jag vill även, trots att jag själv inte är miljöpartist, försvara dessa enligt dig vänstervridna politiker. Om du bemödar dig att läsa på kommer du att upptäcka motionerna 2005/06:K288 och 2010/11:K289 till riksdagen. I båda dessa har Gustav Fridolin varit inblandad och de har gått ut på att sänka riksdagspolitikernas löner med 10 000 kronor per månad.

Ett gott råd är att läsa på innan man vomerar över saker och ting.

Morgan Sjöberg

oberoende vänstersympatisör

Tyvärr är din kunskap om Sveriges demokrati mycket bristfällig. Hade du varit påläst skulle du upptäckt att det är meningslöst att vomera över vår statsminister oavsett vilket parti hen tillhör. Lönerna bestäms nämligen av riksdagens arvodesnämnd. För närvarande är det tidigare justitiekanslern Johan Hirschfeldt som är ordförande i denna nämnd. Nämnden tar bland annat hänsyn till den löneutveckling som skett i samhället. Denna nämnd är tillsatt just för att politiker inte ska kunna ta beslut om egna löner.

Jag vill även, trots att jag själv inte är miljöpartist, försvara dessa enligt dig vänstervridna politiker. Om du bemödar dig att läsa på kommer du att upptäcka motionerna 2005/06:K288 och 2010/11:K289 till riksdagen. I båda dessa har Gustav Fridolin varit inblandad och de har gått ut på att sänka riksdagspolitikernas löner med 10 000 kronor per månad.

Ett gott råd är att läsa på innan man vomerar över saker och ting.

Morgan Sjöberg

oberoende vänstersympatisör

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.