18 okt 2016 06:00

18 okt 2016 06:00

Ger inga positiva vibbar

DEBATT

I kommunallagen finns krav på att behandla alla medborgare lika. På senare tid verkar det vara lite si och så i Skövde med den saken. När det gäller undersköterskor är tydligen titeln viktigare än kvalifikationen. Andra, något mindre kommuner, har en mer välkomnande inställning. Stadsdelen Ryd hängs mer eller mindre ut som ett avskräckande exempel på ett sådant sätt att JO nog skulle ta upp ett ärende. Det ger inga positiva vibbar varken för den som söker anställning eller vill flytta dit.

Ej Skövdebo

I kommunallagen finns krav på att behandla alla medborgare lika. På senare tid verkar det vara lite si och så i Skövde med den saken. När det gäller undersköterskor är tydligen titeln viktigare än kvalifikationen. Andra, något mindre kommuner, har en mer välkomnande inställning. Stadsdelen Ryd hängs mer eller mindre ut som ett avskräckande exempel på ett sådant sätt att JO nog skulle ta upp ett ärende. Det ger inga positiva vibbar varken för den som söker anställning eller vill flytta dit.

Ej Skövdebo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.