18 okt 2016 06:00

18 okt 2016 06:00

Inkompetensen ett hot mot patientsäkerheten

Skas:

Det första jag får syn på i söndagens SVT nyheter: Skaraborgs sjukhus har väntat nio månader med att Ivo-anmäla en medicinläkare som avskedats och polisanmälts för att ha ofredat en patient sexuellt. Under tiden har vederbörande kunnat arbeta vidare i andra delar av Sverige. Genom dröjsmålet har det uppstått risk för att andra patienter skulle komma till skada.

Vi är flera tusen medarbetare som varje dag går till arbetet på Skaraborgs sjukhus med stolthet. Vi har valt att vika våra liv åt att ge våra patienter bästa tänkbara vård. Vi brinner för detta! Sjukhuset har en chefläkarfunktion som ska ingripa när något går snett, för att garantera vårdens säkerhet och kvalitet. Samtidigt som de satsar orimliga ekonomiska och personella resurser åt att försöka få bort en högt uppskattad ortoped framstår det som alltmer uppenbart att de inte sköter sitt egentliga uppdrag: att värna patientsäkerheten. Denna senaste fadäs skämmer ut Skaraborgs sjukhus. Det är dags för en i ordets rätta bemärkelse oberoende granskning av chefläkarfunktionen. De kan inte fortsätta skämma ut vårt fina sjukhus.

AN

Vi är flera tusen medarbetare som varje dag går till arbetet på Skaraborgs sjukhus med stolthet. Vi har valt att vika våra liv åt att ge våra patienter bästa tänkbara vård. Vi brinner för detta! Sjukhuset har en chefläkarfunktion som ska ingripa när något går snett, för att garantera vårdens säkerhet och kvalitet. Samtidigt som de satsar orimliga ekonomiska och personella resurser åt att försöka få bort en högt uppskattad ortoped framstår det som alltmer uppenbart att de inte sköter sitt egentliga uppdrag: att värna patientsäkerheten. Denna senaste fadäs skämmer ut Skaraborgs sjukhus. Det är dags för en i ordets rätta bemärkelse oberoende granskning av chefläkarfunktionen. De kan inte fortsätta skämma ut vårt fina sjukhus.

AN

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.