16 mar 2017 06:00

16 mar 2017 06:00

Riv gärna EU-migrantlägret

Skövde:

Lägret har varit tomt mer än ett år. Kommunens ledande politiker inklusive stadsjuristen har fått fakta om juridiken kring EU-migranterna. Att ha ett läger på kommunens mark är olagligt, och det är fritt fram för att vräka. Samtidigt så finns mycket juridik kring tiggarnas situation och det har jag fört fram till kommunens ledande politiker.

Tiggarna har rätt att vara här i tre sexmånadersperioder. I och med att de inte får arbete i Rumänien – diskriminering – så har de ingen rätt till sjukvård vare sig i Rumänien eller i Sverige. Jag samlar nu pengar till fyra personer med tuberkulos som kommer att dö inom något år om de inte får medicin i minst sex månader.

Mycket av detta vet ledande politiker i Skövde och snart kommer riksdagsmännen i Skaraborg att få veta det och regeringen. Detta är fakta.

Slutsats: riv gärna lägret för det används inte sedan mer än ett år.

P-O Elfstrand

Tiggarna har rätt att vara här i tre sexmånadersperioder. I och med att de inte får arbete i Rumänien – diskriminering – så har de ingen rätt till sjukvård vare sig i Rumänien eller i Sverige. Jag samlar nu pengar till fyra personer med tuberkulos som kommer att dö inom något år om de inte får medicin i minst sex månader.

Mycket av detta vet ledande politiker i Skövde och snart kommer riksdagsmännen i Skaraborg att få veta det och regeringen. Detta är fakta.

Slutsats: riv gärna lägret för det används inte sedan mer än ett år.

P-O Elfstrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.