17 mar 2017 08:13

17 mar 2017 08:13

Nedläggning kan drabba hela regionen

Fågelviksgymnasiet:

Nyligen såg jag en liten notis i SLA om att de stora barngrupperna snart kommer i gymnasieålder. Min dotter tillhör det året som är först ut och vi har tampats med detta i förskolan, lågstadiet, mellanstadiet och nu högstadiet. Framför allt i samband med skolstarten ”kom det som en överraskning” för våra politiker och barnen hade svårt att fysiskt få plats på skolan och vi föräldrar undrade hur detta kan vara en överraskning när man vetat i sex år!

Nu är vi här igen och i Tibro finns beslut om att lägga ner Fågelviksgymnasiet, vilket betyder att när de stora barnkullarna snart kommer finns det 800 platser mindre. Detta kommer att betyda att trycket på Skövde blir enormt stort.

800 platser försvinner + ökat antal barn som söker = högre intagningsprovpoäng.

Därmed är nedläggningen av Fågelviksgymnasiet i Tibro hela regionens fråga. Vad gör vi nu med de barn som inte har toppbetyg? Är det rimligt att bara barn med höga betyg får läsa vidare på gymnasiet? Blir det inte att vi går bakåt i utvecklingen när vi redan i 15 års ålder börjar stänga dörrar till en fortsatt utbildning?

Denna fråga är ställd i Tibro, men övriga i regionen – är inte ni lika oroliga, då detta drabbar oss alla i regionen? Hur mycket jobbar Skövdes politiker med detta? Hur förbereder de sig för att en gymnasieskola nu läggs ner och de stora barnkullarna snart är i rätt ålder?

Orolig förälder

Nu är vi här igen och i Tibro finns beslut om att lägga ner Fågelviksgymnasiet, vilket betyder att när de stora barnkullarna snart kommer finns det 800 platser mindre. Detta kommer att betyda att trycket på Skövde blir enormt stort.

800 platser försvinner + ökat antal barn som söker = högre intagningsprovpoäng.

Därmed är nedläggningen av Fågelviksgymnasiet i Tibro hela regionens fråga. Vad gör vi nu med de barn som inte har toppbetyg? Är det rimligt att bara barn med höga betyg får läsa vidare på gymnasiet? Blir det inte att vi går bakåt i utvecklingen när vi redan i 15 års ålder börjar stänga dörrar till en fortsatt utbildning?

Denna fråga är ställd i Tibro, men övriga i regionen – är inte ni lika oroliga, då detta drabbar oss alla i regionen? Hur mycket jobbar Skövdes politiker med detta? Hur förbereder de sig för att en gymnasieskola nu läggs ner och de stora barnkullarna snart är i rätt ålder?

Orolig förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.