19 apr 2017 08:09

19 apr 2017 10:03

Dags att väcka liv i Skövdeandan

DEBATT: Billingen

Som Skövdebo kan jag inget annat än applådera visionerna om framtidens Billingen. I mitt yrke har jag verkat över nästan hela landet, för att inte säga hela världen, och har kunnat se hur de städer och kommuner som har lyckats behålla och utveckla sin särprägel är de som vågat satsa på framtiden i stället för att räddhågset stå stilla och tjura.

Tyvärr har debatten, för att inte säga bråket, om en liten del av satsningen helt och hållet överskuggat hur viktigt det är för vår framtid att ha en kommunledning som vågar satsa på att locka nya invånare och nya företag till staden. Det är så lätt att bara säga nej, att fega ur av rädsla för att få kritik eller för att visa sig ha fel i framtiden. Men att göra ingenting och bara vänta på att bli omsprungen av modigare konkurrenter är alltid fel.

Nu får det räcka med gnället, det är dags att värna om något som är lika unikt som Billingen i form av Skövdeandan. Den har tjänat vår stad väl i årtionden genom att beslutsfattarna kunnat lägga sina partifärger på hyllan och enas om vad som är bäst för hela Skövde i stället.

Alla säger sig ju måna om Billingen och vilja satsa på vårt friluftsområde. Då är det dags att visa det i handling och inte bara ord. Jag hoppas verkligen att alla som sagt att de vill satsa på Billingen nu demonstrerar det och sluter upp bakom det fantastiska förslaget som vi fick presenterat av Ingemar Linusson i veckan som gick.

Det kräver inget mod alls att bara stå och säga nej, det minsta vi Skövdebor kan begära av nejsägarna är att de åtminstone berättar vad de i stället vill göra för att skapa tillväxt i Skövde. Visst finns det många saker som behövs för en fungerande stad, men vi behöver också nya intäkter och nya invånare för att kunna göra verklighet av det. Jag hoppas att alla våra beslutsfattare vill åka med tåget när det går. Det som inte utvecklas riskerar avvecklas!

C-O Jakobsson

Som Skövdebo kan jag inget annat än applådera visionerna om framtidens Billingen. I mitt yrke har jag verkat över nästan hela landet, för att inte säga hela världen, och har kunnat se hur de städer och kommuner som har lyckats behålla och utveckla sin särprägel är de som vågat satsa på framtiden i stället för att räddhågset stå stilla och tjura.

Tyvärr har debatten, för att inte säga bråket, om en liten del av satsningen helt och hållet överskuggat hur viktigt det är för vår framtid att ha en kommunledning som vågar satsa på att locka nya invånare och nya företag till staden. Det är så lätt att bara säga nej, att fega ur av rädsla för att få kritik eller för att visa sig ha fel i framtiden. Men att göra ingenting och bara vänta på att bli omsprungen av modigare konkurrenter är alltid fel.

Nu får det räcka med gnället, det är dags att värna om något som är lika unikt som Billingen i form av Skövdeandan. Den har tjänat vår stad väl i årtionden genom att beslutsfattarna kunnat lägga sina partifärger på hyllan och enas om vad som är bäst för hela Skövde i stället.

Alla säger sig ju måna om Billingen och vilja satsa på vårt friluftsområde. Då är det dags att visa det i handling och inte bara ord. Jag hoppas verkligen att alla som sagt att de vill satsa på Billingen nu demonstrerar det och sluter upp bakom det fantastiska förslaget som vi fick presenterat av Ingemar Linusson i veckan som gick.

Det kräver inget mod alls att bara stå och säga nej, det minsta vi Skövdebor kan begära av nejsägarna är att de åtminstone berättar vad de i stället vill göra för att skapa tillväxt i Skövde. Visst finns det många saker som behövs för en fungerande stad, men vi behöver också nya intäkter och nya invånare för att kunna göra verklighet av det. Jag hoppas att alla våra beslutsfattare vill åka med tåget när det går. Det som inte utvecklas riskerar avvecklas!

C-O Jakobsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.