21 apr 2017 08:16

21 apr 2017 08:16

Bilen ett mordvapen

Drograttfylleri:

Har svårt finna ord för vad jag känner...

Läser referatet från tingsförhandlingen med den 38-årige mannen som i narkotikapåverkat tillstånd och utan körkort körde på och dödade en ung kvinna utanför Hjo. Det hela förs tydligen som ett narkotikabrott.

Jag undrar...

Är det inte dags att ändra synen och skärpa lagen vid trafikolyckor av det här slaget? Betrakta bilen som ett mordvapen och föraren som en mördare. En människa som saknar behörighet att använda detta potentiella mordvapen, men ändå ger sig ut i trafiken i drogat tillstånd borde enligt min mening allmänheten skyddas från under en livstid.

Barbro Tibblin

Har svårt finna ord för vad jag känner...

Läser referatet från tingsförhandlingen med den 38-årige mannen som i narkotikapåverkat tillstånd och utan körkort körde på och dödade en ung kvinna utanför Hjo. Det hela förs tydligen som ett narkotikabrott.

Jag undrar...

Är det inte dags att ändra synen och skärpa lagen vid trafikolyckor av det här slaget? Betrakta bilen som ett mordvapen och föraren som en mördare. En människa som saknar behörighet att använda detta potentiella mordvapen, men ändå ger sig ut i trafiken i drogat tillstånd borde enligt min mening allmänheten skyddas från under en livstid.

Barbro Tibblin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.