19 maj 2017 08:13

19 maj 2017 08:13

Vad händer med matjorden?

Skultorp:

Ser att det område som tydligen skall bli nya tomter i Skultorp helt håller på att strippas på all jord, bara berget kvar. En grävmaskin och tre tunga traktorer håller på att köra bort jorden. Vad skall hända med jorden? Hur miljövänligt är det att köra på detta vis? Är det meningen att jorden skall läggas tillbaka eller vad skall ske?

Förra året användes stora mängder utmärkt matjord som fyllning när parkeringen vid Orkanvallen byggdes ut. Sedan lades ett tunt lager sand på men det håller inte att köra på när det är blött, det syns tydligt.

Är det en ny dumpning av matjord på gång? Skandal i så fall!

Villaägare i området

Ser att det område som tydligen skall bli nya tomter i Skultorp helt håller på att strippas på all jord, bara berget kvar. En grävmaskin och tre tunga traktorer håller på att köra bort jorden. Vad skall hända med jorden? Hur miljövänligt är det att köra på detta vis? Är det meningen att jorden skall läggas tillbaka eller vad skall ske?

Förra året användes stora mängder utmärkt matjord som fyllning när parkeringen vid Orkanvallen byggdes ut. Sedan lades ett tunt lager sand på men det håller inte att köra på när det är blött, det syns tydligt.

Är det en ny dumpning av matjord på gång? Skandal i så fall!

Villaägare i området

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.