20 maj 2017 06:00

20 maj 2017 06:00

Fler kan få sommarjobb

DEBATT: Arbetsmarknaden

I dagarna har det kommit besked om att Skaraborgs kommuner kommer att få drygt 2,8 miljoner till ytterligare sommarjobb för ungdomar. Detta för att fler ska få möjlighet till en sysselsättning under sommaren och ges en möjlighet att prova på arbetslivet.

Det är den socialdemokratiskt ledda regeringen som satsar totalt 105 miljoner kronor till landets kommuner för att fler ska få ett sommarjobb. Speciellt fokus ska ligga på grupper som man vet kommer att få det lite extra tufft att komma ut på arbetsmarknaden.

För oss socialdemokrater är det viktigt att ungdomar ges en möjlighet att få inblick i hur det är att jobba. Många arbetsgivare ser också sommarjobben som en möjlighet att rekrytera framtida arbetskraft och väcka intresset för olika yrken. Det är också viktigt för ungdomar att se värdet i jobbet och möjlighet till såväl personlig utveckling som det ekonomiska tillskott jobbet ger.

Det känns bra att samtliga 15 kommuner i Skaraborg sökt dessa pengar och att lokala överenskommelser med Arbetsförmedlingen kommit till stånd. Främst är det en tillgång för unga i Skaraborg som nu ges möjlighet till ett sommarjobb som man kanske annars inte fått.

Patrik Björck (S)

Riksdagsledamot, Skaraborg

Det är den socialdemokratiskt ledda regeringen som satsar totalt 105 miljoner kronor till landets kommuner för att fler ska få ett sommarjobb. Speciellt fokus ska ligga på grupper som man vet kommer att få det lite extra tufft att komma ut på arbetsmarknaden.

För oss socialdemokrater är det viktigt att ungdomar ges en möjlighet att få inblick i hur det är att jobba. Många arbetsgivare ser också sommarjobben som en möjlighet att rekrytera framtida arbetskraft och väcka intresset för olika yrken. Det är också viktigt för ungdomar att se värdet i jobbet och möjlighet till såväl personlig utveckling som det ekonomiska tillskott jobbet ger.

Det känns bra att samtliga 15 kommuner i Skaraborg sökt dessa pengar och att lokala överenskommelser med Arbetsförmedlingen kommit till stånd. Främst är det en tillgång för unga i Skaraborg som nu ges möjlighet till ett sommarjobb som man kanske annars inte fått.

Patrik Björck (S)

Riksdagsledamot, Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.