10 aug 2017 08:10

10 aug 2017 08:10

Inkomstklyftorna ökar

Ojämlikt:

Det är lätt att få intrycket av att allting blir bättre i vårt samhälle. Tyvärr är det inte så. Vad gäller inkomstklyftorna ökar dessa hela tiden, Sverige går i täten. Den här ojämlikheten i samhället skapar så mycket osämja emellan oss, i tider då vi egentligen borde hålla ihop. För vilka är det egentligen som får det mesta av kakan? Den rikaste procenten.

De ser dessutom till att hela tiden tjäna mer pengar på oss, varenda vara du köper, varenda krona du betalar i ränta, gör att pengarna hela tiden vandrar från de som har minst upp till dem som har mest.

Peter, Conny, Patricia, Torbjörn

IF Metalls grundutbildning agera

Det är lätt att få intrycket av att allting blir bättre i vårt samhälle. Tyvärr är det inte så. Vad gäller inkomstklyftorna ökar dessa hela tiden, Sverige går i täten. Den här ojämlikheten i samhället skapar så mycket osämja emellan oss, i tider då vi egentligen borde hålla ihop. För vilka är det egentligen som får det mesta av kakan? Den rikaste procenten.

De ser dessutom till att hela tiden tjäna mer pengar på oss, varenda vara du köper, varenda krona du betalar i ränta, gör att pengarna hela tiden vandrar från de som har minst upp till dem som har mest.

Peter, Conny, Patricia, Torbjörn

IF Metalls grundutbildning agera

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.