11 aug 2017 08:08

11 aug 2017 08:08

Fel att kalla dem krigare

IS:

IS-krigare! Varför kallas de för IS-krigare, det känns som att man på något sätt försöker glorifiera dessa människor. ”Krigare” associerar jag till någon som gör en bra prestation, kanske som idrottsman eller de som kämpar hårt mot sin sjukdom eller arbetar hårt för att få ett drägligt liv för sig själv eller andra. Nej, kalla dem för vad de är; terrorister och mördare och behandla dem utifrån det, när de kommer krälande tillbaka till Sverige. Varför inte en tidningsrubrik så här: Nu återvänder hundratals svenska medborgare som IS-mördare och terrorister till Sverige.

Kask

IS-krigare! Varför kallas de för IS-krigare, det känns som att man på något sätt försöker glorifiera dessa människor. ”Krigare” associerar jag till någon som gör en bra prestation, kanske som idrottsman eller de som kämpar hårt mot sin sjukdom eller arbetar hårt för att få ett drägligt liv för sig själv eller andra. Nej, kalla dem för vad de är; terrorister och mördare och behandla dem utifrån det, när de kommer krälande tillbaka till Sverige. Varför inte en tidningsrubrik så här: Nu återvänder hundratals svenska medborgare som IS-mördare och terrorister till Sverige.

Kask

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.