11 aug 2017 14:00

11 aug 2017 14:00

Omdömeslösa krav från Transportstyrelsen

Körkort:

I en artikel i onsdagens SLA kan man läsa att 8 000–9 000 körkort dras in årligen i Sverige och fler borde återkallas enligt chefsläkaren på Transportstyrelsen.

Ingen statistik visar vilken grupp förare som förorsakar flest olyckor, men inte lär det vara de som uppnått 80 års ålder. Vad dagens ungdom får lära sig som bilförare vet jag ingenting om, men vad vi fick lära oss var att framföra fordon med omdöme och hänsyn, något som många bilförare och motorcyklister i dag är helt främmande för.

Står man en sommarkväll vid Mörkekorset i Skövde är det en tävling att vara först upp för backen mot Garpaparken, samma gäller norrut på Mariestadsvägen. Det är knappast någon pensionär som framför dessa åkdon.

Pensionärernas riksorganisation, PRO, är helt emot dessa åldersgränser som drabbar helt oskyldiga människor som aldrig förorsakat någon olycka.

Pensionär

Ingen statistik visar vilken grupp förare som förorsakar flest olyckor, men inte lär det vara de som uppnått 80 års ålder. Vad dagens ungdom får lära sig som bilförare vet jag ingenting om, men vad vi fick lära oss var att framföra fordon med omdöme och hänsyn, något som många bilförare och motorcyklister i dag är helt främmande för.

Står man en sommarkväll vid Mörkekorset i Skövde är det en tävling att vara först upp för backen mot Garpaparken, samma gäller norrut på Mariestadsvägen. Det är knappast någon pensionär som framför dessa åkdon.

Pensionärernas riksorganisation, PRO, är helt emot dessa åldersgränser som drabbar helt oskyldiga människor som aldrig förorsakat någon olycka.

Pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.