13 sep 2017 08:16

13 sep 2017 08:16

Du har inte svarat på grundfrågan

Ortopeden Skas:

Replik till Niklas Johansson (SLA 18/8) samt ansvariga på Skas.

Angående dataintrånget så har du, Niklas inte svarat på grundfrågan – var det rätt att dessa två läkare hade ”fri” tillgång till läkarens journaler – samt framförallt fick gå in i journalerna utan patients vetskap?

Niklas, då är det ju du som är ansvarig för att dessa två läkare inte hade riktlinjer, eller hur ska man tolka ditt svar? (Ursäkta att jag är lite provocerande.)

Den 4 oktober 2016 begärde den erkända tidningen ”Sjukhusläkaren” ut dokumentation på vilka riktlinjer sjukhuset skulle ha gällande tillgång för kvalitetsarbetande läkare, till exempel. När svaret kom tillbaka till tidningen var just den efterfrågade delen reviderad den 11 oktober. Jag tycker ni/du snärjer in er – den frågan ni ska ställa er är om läkarna hade ert mandat eller inte. Den drabbade läkaren ska inte behöva bli behandlad så här – han ska ha en offentlig ursäkt!

Sedan vill jag även svara den som hyllade ortopeden (SLA 22/8) – kan inget annat göra än hålla med – personal på ortopeden, akuten och sjukhuset gör ett fantastiskt jobb och är jätteproffsiga i sitt agerande.

CA

Angående dataintrånget så har du, Niklas inte svarat på grundfrågan – var det rätt att dessa två läkare hade ”fri” tillgång till läkarens journaler – samt framförallt fick gå in i journalerna utan patients vetskap?

Niklas, då är det ju du som är ansvarig för att dessa två läkare inte hade riktlinjer, eller hur ska man tolka ditt svar? (Ursäkta att jag är lite provocerande.)

Den 4 oktober 2016 begärde den erkända tidningen ”Sjukhusläkaren” ut dokumentation på vilka riktlinjer sjukhuset skulle ha gällande tillgång för kvalitetsarbetande läkare, till exempel. När svaret kom tillbaka till tidningen var just den efterfrågade delen reviderad den 11 oktober. Jag tycker ni/du snärjer in er – den frågan ni ska ställa er är om läkarna hade ert mandat eller inte. Den drabbade läkaren ska inte behöva bli behandlad så här – han ska ha en offentlig ursäkt!

Sedan vill jag även svara den som hyllade ortopeden (SLA 22/8) – kan inget annat göra än hålla med – personal på ortopeden, akuten och sjukhuset gör ett fantastiskt jobb och är jätteproffsiga i sitt agerande.

CA

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.