10 okt 2017 08:13

10 okt 2017 08:13

Idiotiskt att sänka hastigheten

40 kilometer i Skövde:

Varför detta idiotiska beslut att sänka hastigheten i Skövde till 40 km/timme? 50 km har det varit i tätorter så länge jag haft körkort och det är nästan 60 år. I en stad där problemen med trafikstockningar vid många tillfällen under dagen är stora, gör hastighetssänkningen situationen än värre då trafikrytmen blir långsammare.

Kan någon förmodligen klok människa i kommunen beskriva vilka kriterier som ligger till grund för detta beslut, är det buller, trafikskador, miljöpåverkan eller något annat som man grundat detta på?

Man måste i så fall undra varför det inte skickats ut information till allmänheten att det råder 40 km i stan, det borde informerats om i radio, press eller annan info. Ingen i stan kör 40 km/timme, kan det vara så att polisen behöver förstärka sin statistik över lösta brott?

Förmodligen vill man plåga bilismen med ännu fler tyngande regler ovanpå den helt vansinniga beskattningen som drabbar oss, bara bensinpriset beskattas med 70 procent skatt.

Mycket stort minus till Skövde kommun

Varför detta idiotiska beslut att sänka hastigheten i Skövde till 40 km/timme? 50 km har det varit i tätorter så länge jag haft körkort och det är nästan 60 år. I en stad där problemen med trafikstockningar vid många tillfällen under dagen är stora, gör hastighetssänkningen situationen än värre då trafikrytmen blir långsammare.

Kan någon förmodligen klok människa i kommunen beskriva vilka kriterier som ligger till grund för detta beslut, är det buller, trafikskador, miljöpåverkan eller något annat som man grundat detta på?

Man måste i så fall undra varför det inte skickats ut information till allmänheten att det råder 40 km i stan, det borde informerats om i radio, press eller annan info. Ingen i stan kör 40 km/timme, kan det vara så att polisen behöver förstärka sin statistik över lösta brott?

Förmodligen vill man plåga bilismen med ännu fler tyngande regler ovanpå den helt vansinniga beskattningen som drabbar oss, bara bensinpriset beskattas med 70 procent skatt.

Mycket stort minus till Skövde kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.