11 okt 2017 08:14

11 okt 2017 08:14

Kultur och Fritid ett kommunalt draglok

Debatt:

Efter sammanslagningen av kultur och fritidsnämnderna har vi växlat upp vilket märks!

I vårt kulturhus har aldrig tidigare sålts så mycket biljetter. I teatern har vi en stor välutrustad scen. Där visas allt från färgsprakande musikaler till föreställningar från Dramaten. På biografen Odeon visas mängder av film, men även digitala direktvisningar från operascener runt om i världen. I huset finns även ett nyrenoverat konstmuseum, konsthall, bibliotek, restaurang och många andra lokaler, och att Skövde därutöver har ett eget operahus är helt unikt.

Moderaterna och Alliansen har nu tagit fram en utredning för att staka ut Kulturhusets framtid för vår växande befolkning.

Inom Moderaterna och hela Alliansen är vi oerhört stolta över satsningen på den nya Kulturfabriken på Norrmalm. Här har musikskolan flyttat in i nya fräscha lokaler och tillsammans med Stadsmuseet bygger vi nu en kulturell arena för hela kommunen.

Tillsammans med Studiefrämjandet har musikraketen vuxit fram, en musikalisk satsning för främst barn och unga som är helt unik i sitt slag i Sverige.

Även satsningar på landsbygden är oerhört viktigt och nu har såväl Timmersdala som Tidan fått nya fina bibliotek som blivit lite av en mötesplats för orten.

Arenabadet har fem år i rad blivit utsett till årets äventyrsbad, en nationell utmärkelse vi bär med stolthet och som triggar till nya satsningar för att behålla attraktiviteten.

För bollsporter har byggts nya konstgräsplaner på Lillegården. Här byggs även en ny efterlängtad ishall vilket ytterligare ökar attraktiviteten.

Efter övertagandet av Billingebadet påbörjades i våras en helrenovering. Man fejade och städade, gjorde nya planteringar och på bara några veckor kunde ett fräscht och vackert utomhusbad åter öppnas. Kommande vinter skall omklädningsrum och duschar renoveras så att vi nästa sommar kan öppna ett bad i nationell toppklass. Med sitt unika läge på bergskanten har badet milsvid utsikt till andra sidan Vättern.

Vi moderater har krokat arm med övriga partier i Alliansen för att med stolthet fortsätta bygget av Skövdes framtid!

Claes Beckman (M)

1:e vice ordförande kultur och fritidsnämnden

Efter sammanslagningen av kultur och fritidsnämnderna har vi växlat upp vilket märks!

I vårt kulturhus har aldrig tidigare sålts så mycket biljetter. I teatern har vi en stor välutrustad scen. Där visas allt från färgsprakande musikaler till föreställningar från Dramaten. På biografen Odeon visas mängder av film, men även digitala direktvisningar från operascener runt om i världen. I huset finns även ett nyrenoverat konstmuseum, konsthall, bibliotek, restaurang och många andra lokaler, och att Skövde därutöver har ett eget operahus är helt unikt.

Moderaterna och Alliansen har nu tagit fram en utredning för att staka ut Kulturhusets framtid för vår växande befolkning.

Inom Moderaterna och hela Alliansen är vi oerhört stolta över satsningen på den nya Kulturfabriken på Norrmalm. Här har musikskolan flyttat in i nya fräscha lokaler och tillsammans med Stadsmuseet bygger vi nu en kulturell arena för hela kommunen.

Tillsammans med Studiefrämjandet har musikraketen vuxit fram, en musikalisk satsning för främst barn och unga som är helt unik i sitt slag i Sverige.

Även satsningar på landsbygden är oerhört viktigt och nu har såväl Timmersdala som Tidan fått nya fina bibliotek som blivit lite av en mötesplats för orten.

Arenabadet har fem år i rad blivit utsett till årets äventyrsbad, en nationell utmärkelse vi bär med stolthet och som triggar till nya satsningar för att behålla attraktiviteten.

För bollsporter har byggts nya konstgräsplaner på Lillegården. Här byggs även en ny efterlängtad ishall vilket ytterligare ökar attraktiviteten.

Efter övertagandet av Billingebadet påbörjades i våras en helrenovering. Man fejade och städade, gjorde nya planteringar och på bara några veckor kunde ett fräscht och vackert utomhusbad åter öppnas. Kommande vinter skall omklädningsrum och duschar renoveras så att vi nästa sommar kan öppna ett bad i nationell toppklass. Med sitt unika läge på bergskanten har badet milsvid utsikt till andra sidan Vättern.

Vi moderater har krokat arm med övriga partier i Alliansen för att med stolthet fortsätta bygget av Skövdes framtid!

Claes Beckman (M)

1:e vice ordförande kultur och fritidsnämnden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.