11 okt 2017 08:16

11 okt 2017 08:16

Var finns ledningen?

Skaraborgs sjukhus:

Anna Nergård, regeringens utredare om god och nära vård, säger att vi måste öka vanliga människors tillit för vår sjukvård. I en insändare i SLA 7 september skriver en f.d. medicinanställd att ”Ledningen har tappat kontrollen”. Vilken ledning?

Väldigt starkt och rakryggat av Jenny de Carvalho att i Radio Skaraborg berätta att hon är helt återställd efter en operation. I andra ändan påstår de polisanmälda läkarna på ortopeden att hon fått en vårdskada/är felbehandlad. Det finns grundad anledning till att ha låg tillit till ortopeden som arbetsplats. Sannolikt råder en tystnadskultur på sjukhuset som är farlig för både personal och patienter.

Det har varit mycket skriverier kring sjukvården senaste tiden, men ledningen och högst ansvariga är totalt tysta. Nu krävs det att sjukhusdirektör Jörgen Thorn och ordföranden i sjukhuset styrelse Ulla Britt Hagström visar att de gör sina jobb. Vad gör ni för att personal och patienter skall få en större tillit till det ni är satta att leverera?

Årsmodell 1945

Väldigt starkt och rakryggat av Jenny de Carvalho att i Radio Skaraborg berätta att hon är helt återställd efter en operation. I andra ändan påstår de polisanmälda läkarna på ortopeden att hon fått en vårdskada/är felbehandlad. Det finns grundad anledning till att ha låg tillit till ortopeden som arbetsplats. Sannolikt råder en tystnadskultur på sjukhuset som är farlig för både personal och patienter.

Det har varit mycket skriverier kring sjukvården senaste tiden, men ledningen och högst ansvariga är totalt tysta. Nu krävs det att sjukhusdirektör Jörgen Thorn och ordföranden i sjukhuset styrelse Ulla Britt Hagström visar att de gör sina jobb. Vad gör ni för att personal och patienter skall få en större tillit till det ni är satta att leverera?

Årsmodell 1945

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.